Civil

2016.12.02. 10:55

Mesével ajándékozták meg a közönséget a jáki kisdiákok

Egy szép napsütéses novemberi délután ünneplő ruhás gyerekek gyülekeztek a jáki kultúrházban.

Civil Tudósítónktól

Nagy izgalommal várták az alsó tagozatosok számára hirdetett mesemondó versenyt, melyet Szíjj Erzsébet, Zsóka néni nyitott meg.

A népmese csodás ajándék, amit őseink hagytak nekünk örökül. A meseírók, mesegyűjtők összegyűjtötték, így hagyományozták ránk e kincseket. Ápolni, gondozni öröm és kötelesség. A népmeséken kívül régi és mai meseírók műveiből is hangzott el jó néhány a megmérettetésen.

Jókat derült a közönség a pletykás asszonyokon, akik a „bolhából elefántot" csináltak. Meghatódtak Aranyosi Ervin A farkas és a rózsa című meséjének nagy átéléssel előadott, szívhez szóló sorain. Megmosolyogták az Icinke-picinke tündért, aki mindenáron varázspálcát akart szerezni magának, és a történet végén rájött, hogy tulajdonképpen varázspálca nélkül is varázsolt, amikor jót tett pók nénivel, mókus asszonnyal és mackó bácsival. Tágra nyílt szemmel hallgatták a büszke tölgyfát, akit állandó zsörtölődése ellenére is meggyógyított harkály doktor.

A kultúrházban szinte megállt az idő. Ajándék, amit a közönség kapott a mesemondó kisdiákoktól.

A díjazottak: Kis Mária, Ringhoffer Petra, Büki Noémi, Bernáth Ákos Fotó: Weidinger Veronika

A verseny győztese Bernáth Ákos lett. A második helyen Büki Noémi, a harmadikon Ringhoffer Petra végzett. A különdíjat Kis Mária nyerte.

Ákos és Noémi továbbjutottak a megyei Benedek Elek mesemondó versenyre, Szombathelyre.

Weidinger Veronika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!