90 év

2018.05.16. 10:14

Mozgalmas életutat ünnepeltek Kemestaródfán

Ismét ünnepelt a kemestaródfai önkormányzat. Fülöp Józsefné, vagy ahogy a faluban hívják, Bözsi néni május 15-én betöltötte 90. életévét.

Civil/Miród Gábor

Bözsi nénit köszöntötték 90. születésnapja alkalmából Fotó: Kiss Sándor/ Civil

Ebből az alkalomból Takó Gábor polgármester és Kiss Sándor, a község jegyzője köszöntötte az ünnepeltet. Fülöp Józsefné két lánya körében várta a látogatókat. A polgármester átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét, valamint egy csokor gyönyörű virágot, az önkormányzat ajándékaként. Majd a jegyző úr is köszöntötte az ünnepeltet.

Bözsi nénit köszöntötték 90. születésnapja alkalmából Fotó: Kiss Sándor/ Civil

A vendéglátók hellyel, valamint süteménnyel és üdítővel kínálták a vendégeket. Aztán ahogy helyet foglaltak, Bözsi néni elkezdte mesélni a mozgalmas és küzdelmes életét. Elmondta, hogy édesapját kétszer vitték a frontra a II. Világháborúban. De a férje is megjárta a háború poklát. A felszabadulás előtt fogságba esett és két évet töltött hadifogságban. Onnan hazajőve csakhamar összeházasodtak és két lányuk született. A boldogság nem tartott sokáig, mert szeretett férjét hamar elvesztette Bözsi néni, ráadásul édesapja is meghalt. Egyedül maradt a családi gazdaságban édesanyjával és két lányával. A négy nő nem tudta ellátni férfi segítség nélkül a gazdaságot, így el kellett adni a teheneket. Ezután Bözsi néni Körmenden az Egis Gyógyszergyárban helyezkedett el, ott dolgozott nyugdíjazásáig.

Most takaros otthonában az egyik lányával közös háztartásban élnek. Két lánya mellett két unokája és két dédunokája született. Az egyik dédunokája most négy hónapos. Nehezen mozdul már ki a házból, templomba rendszeresen jár, segítenek neki a falusiak, viszik a templomba.

Fülöp Józsefné korához képest jó egészségnek örvend, habár azt elmondta, hogy többször műtötték, és sok gyógyszert kell szednie.

A látogatás végén a vendégek megköszönték a vendéglátást és további hosszú tartalmas életet kívántak Bözsi néninek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!