Civil

2016.08.27. 18:20

Ők a Kenyérünnep díjazottjai

A szombati kenyérünnep központi eseményén adta át Kovács György polgármester a "Toronyért" díjat Németh Jánosnénak és Gombás Józsefnek, míg az idén alapított "Jó tanuló-jó sportoló" kitüntetést Dálnoki Bence és Dévai Vanessza Ilona vehette át.

Civil Tudósítónktól

Torony község képviselő-testülete az idén Németh Jánosnénak és Gombás Józsefnek ítélte oda a "Toronyért" díjat, amit nagyrabecsülése és tisztelete jeléül, több évtizedes, a településért lelkiismeretesen, áldozatos munkával teljesített szolgálatért adományoz.Németh Jánosné 1955. január 20. született Egyházashollóson, de már hét évesen toronyi lakos lett. Általános iskolai tanulmányait is a toronyi iskola falai között végezte el.

Az általános iskola befejezése után sikeresen elvégezte a közgazdasági szakközépiskola számviteli tagozatát.A tanulmányai befejeztével a dolgos hétköznapok nagy részét Toronyban töltötte. 15 évet az Aranypatak Agrárszövetkezetben, 11 évet a Savaria Takarékszövetkezet toronyi kirendeltségén.Munkája mellett nem feledkezett meg a közösségi munkáról sem. 1981-től a helyi Vöröskereszt szervezetben tevékenykedett.

Aktivitását elismerve 1994-ig a szervezet titkáraként vett részt a munkában.A közösségért való aktív tenni akarása bizonyítékaként alapító tagként részt vett az immáron huszadik évfordulóját ünneplő Aranypatak Asszonykórus Egyesület létrehozásában, melynek aktív tagja ma is. Elnökségi tagként kitartóan szervezi különböző fellépéseiket.Három gyermeke nevelése mellett 1994-től 2006-ig a község önkormányzatának munkáját képviselőként segítette. 2014-ben, negyven évi munkaviszony után nyugdíjasként vállal - a családja szeretete mellett - további közösségi munkát.Gombás József 1968. május 3-án született Szombathelyen.

Fotó: Tátrai István

Toronyi általános iskolai tanulmányait befejezve, 1985-ben cipőgyártó szakmunkás bizonyítványt szerzett. Továbbképezve magát sikeresen leérettségizett.Először a Vas Megyei Bőripari Szövetkezetnél dolgozott, majd a Mark Cipőgyárban helyezkedett el. 2006-tól a toronyi EC Kereskedelmi Vállalkozási Kft. megbecsült alkalmazottja.Sportszeretete már az általános iskolában is megmutatkozott. Aktív résztvevője volt az iskolai sportéletnek. 1982-től 1996-ig a Toronyi Labdarúgó Egyesület igazolt játékosakén szurkolhattunk neki a focipályán. Aktív labdarúgó pályájának befejezése után - rövid kihagyással - a Toronyi Szabadidősport vezetőjeként átvette a tömegsport szakosztály irányítását.

Vezetésével a szakosztály megyére szóló sikereket könyvelhetett el a spartakiád versenyeken és más tömegsport rendezvényeken.

2006-tól edzőként irányítja a helyi labdarúgó csapat munkáját. A csapat megyei I. osztályba jutásakor előbb a serdülő csapatot irányította, majd az ifjúsági csapat edzője lett. Mindezek mellett szervezte a Bozsik Gyermekfoci Programot is. Másfél évig a felnőtt csapat vezetőedzőjeként tevékenykedett. Munkássága elismeréseként megválasztották az egyesület elnökének, később helyettes elnökként segítette az egyesületi munkát.Jelenleg a legnagyobb szakosztály, a labdarúgó szakosztály vezetője.

Sporttevékenységét megyei és országos kitüntetéssel is elismerték.Sporttevékenysége mellett jutott idő a helyi tűzoltó egyesületben való aktív részvételre is.1994-ben kötött házasságot. Két leánygyermekük született.Kimagasló tanulmányi eredményéért és sportteljesítményért, legfőképpen Torony község hírnevének öregbítéséért az idén alapított "Jó tanuló-jó sportoló" kitüntetést első alkalommal Dálnoki Bencének és Dévai Vanessza Ilonának ítélte oda a képviselő-testület. Ők láthatók a képen a kitüntetésükkel és Kovács György polgármesterrel.

 

 

Tátrai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!