Civil

2016.05.13. 09:29

Ők nyerték a DADA-vetélkedőt Vas megyében

Szombathely - Az Oladi Általános Iskola a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen megyei DADA-találkozót rendezett a DADA-programban részt vevő 6-8. évfolyamos tanulók számára múlt pénteken.

Civil Tudósítónktól

A vetélkedőbe benevezett négyfős csapatoknak számot kellett adniuk a rendőrség munkájával, valamint a DADA-ismeretekkel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukról. Az idei verseny kiemelt témaköre a megelőző vagyonvédelem volt. A versenyzők előzetes feladatként kapták, hogy válasszanak a vetélkedő témájához fűződő fantázianevet, és készítsenek szabadon választott technikával plakátot a vagyonvédelem témakörében.

A vetélkedő izgalmas fejtörőket tartogatott a diákoknak, akik különféle állomásokon mérték össze tudásukat. A feladatok között szerepelt keresztrejtvény, képkirakó, szókereső, ujjlenyomat-készítés. Természetesen ügyességi feladat sem maradhatott ki a versenyből, ez volt a „lufitánc", kijelölt akadálypályán végighaladva. A rendezvény fővédnöke: dr. Tiborcz János, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság dandártábornoka, főkapitánya, a zsűri elnöke: dr. Tánczi Tibor rendőr ezredes volt. A zsűri különdíjat adott a legjobb csapatnévért, a legjobb plakátért és a legjobb fair play játékért.

Az ikervári győztes csapat: Bíró Stefánia, Móricz Lili, Kontics Dorka, Kontics Regina
Fotó: Fixl Miklósné

A vetélkedő a következő eredménnyel zárult:

I. helyezett: "Iker-Várvédők" csapat - Zichy Antónia Általános Általános Iskola, Ikervár

II. helyezett: "Őrjárat" csapat - Dési Huber Általános Iskola

III. helyezett: "Biztos" csapat - Derkovits Gyula Általános Iskola


Fixl Miklósné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!