imahét

2018.01.27. 12:40

Ökumenikus Triduumot tartottak Szentgotthárdon

Pálforduló napján ért véget az ökumenikus Triduum Szentgotthárdon. A keresztény egységért rendezett nemzetközi imahét korábbi napjain a Rába-parti város evangélikus templomában Heiter Róbert Gottfried káplán, a református templomban pedig Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész hirdette az Örömhírt.

Civil Tudósítónktól

Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész, Heiter Róbert Gottfried káplán, Sisakné Páll Klára református tiszteetesasszony

A barokk templomban január 25-én az esti órákban gyűltek össze a keresztény hittestvérek. Az imaóra bevezető részében Heiter Róbert Gottfried szentszéki bíró köszöntő beszédében elmondta, a keresztények feladata a létrejött kapcsolatok élővé tétele.

A nyolcvan esztendős Papp Józsefné, aki az evangélikus gyülekezet tagja is részt vett az ökumenikus Triduumon

Lang Márk, a szentgotthárdi Vörösmarty Gimnázium végzős diákja tolmácsolta Pál apostol rómaiakhoz írt levelének részletét, majd Sisakné Páll Klára református lelkész beszélt a jerikói „nevesincs” vak koldus meggyógyulásáról, aki hitének köszönhetően visszanyerte látását. Igehirdetésében hangsúlyozta: lelki vakságunkban sokszor nem látjuk meg embertársunk szorultságát, akárcsak saját bűnünket.

Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész, Heiter Róbert Gottfried káplán, Sisakné Páll Klára református tiszteetesasszony

– Gazdag és szép a magyar nyelv, amely így fogalmaz: legyünk tekintettel a másik emberre. Ekkor valóra válik lelki vakságunk örömhíre, van szabadulás Krisztus fényében – zárta gondolatát a tiszteletes asszony.

Lang Márk, a szentgotthárdi Vörösmarty Gimnázium végzős diákja Fotók: Horváth R. László

Az ökumenikus imaóra közös imádsággal ért véget a szentgotthárdi Nagyboldogasszony plébánia-templomban Pál apostol megtérésének ünnepén.

Horváth R. László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!