Civil

2017.06.26. 16:25

Óriási festményre került fel Ikervár

IKERVÁR Szombaton a rekkenő hőség, vasárnap a vihar tette próbára az Ölelkező Rába-völgye rendezvénysorozatot Ikerváron. A programok gazdagsága és sokfélesége jellemezte az immár 27 éves múltra visszatekintő kétnapos népünnepélyt.

Civil Tudósítónktól

Az első napon, a szélünnepen sok-sok gyermekprog-ram és kerékpárverseny várta a kicsiket. A leggyorsabb bicajos a lányok kategóriájában Horváth Sára, a fiúknál pedig Tordai Hunor lett, akik mindketten egy-egy kerékpárral lettek gazdagabbak.

A főzőverseny résztvevői között a zsűri nem kívánt sorrendet felállítani, így mind a nyolc helyi csapat finom ebédje elismerésben részesült.

Az esti eseményeket a művelődési ház kangoocsoportja vezette fel. A karaokepartyra már zsúfolásig megtelt a csaknem ötszáz négyzetméteres rendezvénysátor, ahol 18 fellépő mutatta be énektudását.

Vasárnap már kora reggel a tíz négyzetméteres vászon festésébe kezdett Szűk Norbert festőművész, aki lelkes önkéntesekkel elkészítette Ikervár szimbólumainak óriásfestményét. A reggeli szentmisén a Castrum Gemini Énekegyüttes is közreműködött.

Délután Tábori József kosárfonó népi iparművész hagyatékának kiállításával kezdődtek a programok. Volt gyermekszínház helyi színjátszókkal, gyermekkoncert a Zabszalma együttessel, rock and roll a Rocky Dillyvel, néptánc és népzene győrvári néptáncokkal és a Kármentő együttessel. V. Németh Zsolt államtitkár és Fehér Ferenc polgármester köszöntötte Ikervár legifjabb polgárait, 13 kisgyermeket és szüleiket.

A tihanyi Music Selektionra és Kis Grófo műsorára ismét megtelt a rendezvénysátor. Míg szombaton a Bomba együttes, vasárnap a Zéró bulizenekar ringatta álomba a hajnalig kitartó vendégeket.

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!