Civil

2015.09.06. 18:52

Őszi napok a zsirai Fogyatékosok Otthonában

Zsira – A zsirai Fogyatékosok Otthona idén 12. alkalommal rendezi meg Őszi napok című programsorozatát.

Civil Tudósítónktól

A hagyománynak, az állandóságnak fontos szerepe van mindannyiunk életében, a sérültek mindennapjaiban, fejlesztésében talán ez még hangsúlyosabb. Ezért évente visszatérő sikeres rendezvények köré szerveződik a program, melyek közé belopózik egy-egy új vendég vagy esemény. Szeptember 8-án, kedden 17.30-kor a rendezvény megnyitóját követően " A csoda bennünk van" címmel csalogató író-olvasótalálkozó vendége Schäffer Erzsébet, aki az érdeklődőknek dedikálja is könyveit. Szeptember 9-én (szerdán) immár hagyományosan a nap egy rendhagyó vetélkedésé, Országos Homokszobrász Fesztiválra várják az ország minden tájáról, közelről és távolról a fogyatékosokat gondozó intézmények lakóit és segítőiket. Minden évben egy megadott témához készülnek a fantáziadús, kreatív alkotások, idén " A zene, az értelmes zaj" az inspiráló cím. Szeptember 11-én (pénteken) délután a II. világháború technikáját felvonultató hadijáték bemutatóra kerül sor, majd este 19.00 órától Ismerős Arcok koncert kezdődik a kastélyparkban felállított rendezvénysátorban. Szeptember 12-én, szombaton este, aki még nem látta, megnézheti a KOMISZ és a dESZKA Társulat Valahol Európában című közös színházi előadását, mely az elmúlt hónapokban nemcsak itthon, de határainkon kívül is teltházas sikereket és vastapsot hozott a csapatnak.

Szeptember 13-án (vasárnap) a Magyar dal napja rendezvényhez kapcsolódva a zenéé a főszerep: különböző stílusok, ismert és kevésbé ismerős nevek, épek és fogyatékosok együtt. Szeptember 14-én (hétfőn) egészség – és sportnap zárja a rendezvénysorozatot. A programok nyitottak, sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!