Civil

2015.03.10. 11:03

Patrik napi kizöldülés

Szombathely – Az oladi Simon István Utcai Általános Iskola március 17-én, kedden 8-tól 13 óráig immár másodszor rendezi meg a hagyományosnak szánt Patrik napi kizöldülést.

A diákok és a tanárok zöldbe öltözve köszöntik a tavaszt, hívják fel a figyelmet a környezet védelmére, valamint – két tanítási nyelvű iskola lévén – megünneplik Szent Patrik napját, aki az írek védőszentje. Az idei projektnapon minden osztály egy több részből álló versenyben vesz részt. Az egyik feladat, hogy a gyerekek minél több zöld ruhadarabba öltözzenek be, majd egy feladatlapot kell kitölteniük, mely Szent Patrik napjával kapcsolatos. A délelőtt folyamán minden osztály plakátot készít osztályterme ajtajára, megmutatva, ők hogyan tehetnék közvetlen környezetüket, az iskolát zöldebbé. Sor kerül még divatbemutatóra 9 órai kezdettel az aulában és az otthon elkészített zöld sütemények bemutatására, elfogyasztására. Előzetes feladatként az osztályok elkészítenek egy tetszőleges Patrik napi szimbólumot újrahasznosított alapanyagokból, melyeket kiállítanak. 11 órától az angolul tanuló diákok nyelvtanáraikkal együtt készülnek még egy közös ír műsorral is. Nemcsak az ír kultúrát szeretnék a nap folyamán kicsit jobban megismertetni tanulóikkal, hanem Magyarországon élő külföldi vendégektől is hallhatnak saját országuk kultúrájáról szóló előadásokat a műsort követően. A legzöldebb osztály alsóban és felsőben is egy-egy tortát nyer.

Fixl Miklósné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!