Civil

2015.09.27. 14:20

Pitti Katalin énekelt a nagytilajiaknak

Nagytilaj – Negyedik alkalommal rendezték meg a hét végén a Nagytilajból elszármazottak és a faluhoz más módon kötődő emberek találkozóját.

Civil Tudósítónktól

A rendezvényre a szomszédos falvakból is sokan eljöttek, így a vendégek száma meghaladta a falu lakosságának kétszeresét. A program ünnepi szentmisével kezdődött, amelyen az egyre szépülő templom fogadhatta Szent Márton ereklyéjét. A szertartáson részt vett Schauermann János szentmártoni plébános; Brieber László Balatonszentgyörgyön szolgáló esperes, Nagytilaj szülötte;  Déri Péter, a falu esperese; valamint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Kondora Bálint. Utóbbi a Vas megyei önkormányzat különdíját adta át Sulyok László részére. Az ünnep fényét Pitti Katalin operaénekes és Hegedűs Valér orgonaművész emelték. A polgármester asszony köszönetét fejezte ki azoknak, akik hozzájárultak a templom szépüléséhez, és kérte további segítségüket.

A program a kultúrház udvarán folytatódott, ahol a faluvezető köszöntötte a vendégeket, akik jelenlétükkel bizonyságát adták kis falujuk iránti vonzódásuknak.  Az elszármazottak megismerkedhettek a közelmúltban összeállított nagytilaji értéktárral, amelyről Éles Krisztina és Géci József tartott előadást. A továbbiakban az alibánfai Lila akác dalkör és Éles József ízrestaurátor, csokoládé-szakértő szórakoztatta a közönséget.

Az elszármazottak találkozója vacsorával, majd tábortűzzel, szalonnasütéssel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!