kézilabda

2017.12.22. 12:40

Répcelakot megszállták a kézilabda szerelmesei

A település polgármestere is pályára lépett

Civil Tudósítónktól

A Vasi Kupa lezárásaként egész napos, különböző korosztályokat felsorakoztató kézilabda tornát tartottak a modern Répce sportcsarnokban. A sportnapon legalább háromszázan léptek pályára és élvezték a mozgás örömét, a kézilabdázás szépségét, közösségformáló erejét.

A torna külön érdekessége volt, hogy Répcelak polgármestere is pályára lépett. A legfiatalabb játékos hét, míg a legidősebb 71 éves volt.

A Nyugat-Magyarországi Kupa megrendezésével kapcsolatban Farkas Ágnes, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke a elmondta:

- A Répce sportcsarnokot az idén adták át és mindenképp szerettük volna valamivel megkoronázni ezt az évet. A mai egy szakmai nap, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség szervezésében. A résztvevők lehetséges skálája a hét évestől egészen a száz évesig terjedhet.

- Lesz-e magyar válogatott kézilabdása megyénknek? – kérdeztük.

- Ugyan jós nem vagyok, a lehetőséget megadjuk a gyerekeknek és ez a legfontosabb. Ha megkapják az iskolában, az egyesületben és itt Répcelakon is azt az esélyt, hogy kézilabdázzanak, tanulhassák a kézilabdát, fejleszthessék magukat, akkor minden lehetséges. A megyei szövetség is azon dolgozik, hogy jövőre is átadhassanak egy újabb létesítményt, jövőre is olyan helyszínnel gazdagodjon Vas megye, ami méltó ahhoz, hogy a gyerekek és a felnőttek királyként tekinthessenek a kézilabdára. Azon dolgozunk, hogy a megyék rangsorában minél előkelőbb helyet szerezzünk meg.

Szabó Józsefet, Répcelak polgármesterét – aki épp a mérkőzés előtti bemelegítést végezte – a pályán kérdeztük meg:

- Nagyon boldog vagyok, mint régi kézilabdás, és mint a település polgármestere, hogy ennyi jó emberrel találkozom újra itt, többekkel sok évtized után. Nagy lehetőség ez az új sportcsarnok. Öröm látni a sok tehetséges fiatalt, a sportág iránti szeretetet. Ilyenkor egy kicsit visszagondolok a fiatal éveimre. Akit a sportág szeretete a tizenéves korában megérint, még idősebbként is mindig visszavágyik az arénába, a pályára.

Igazi csemegét jelentett a szép számú nézőnek, amikor késő délután pályára lépett a Szentgotthárd, a Szombathelyi Spartacus és a Répcelak szenior csapata.

A torna a sportág megyei évértékelésével, az elismerések átadásával és a karácsonyi-újévi jókívánságokkal zárult. Az elvesztett kalóriákat pedig, a szervezők jóvoltából, a sportolók a tiszteletükre adott adott fogadáson pótolhatták.

György István Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!