Nyeregben

2017.09.13. 07:30

Lovasbemutató eszköz nélkül, dámanyeregben

Szentgotthárd – A magyar népnek legősibb társa a ló. Mindez kiderült a minap, Szentgotthárdon az Őr-Nyék Hagyományőrző Alapítvány szervezésében tartott Hármashatár – Lovastalálkozón. Az egész napos program-sorozat részeként Tászler Melinda szabad-idomító mutatkozott be a Rába-parti város közönségének.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Horváth R. László

A dámanyeregben és felszerelés nélkül tartott bemutató szünetében a huszonhét éves Melinda elmondta, Patás egy 1999-ben született Tulipán törzsű lipicai herélt, tíz éve dolgoznak együtt.

Fotós: Horváth R. László

A dinamikus feladatok illenek hozzá, és ha megkedvel egy munkát akkor azt teljes erőbedobással és jókedvvel hajtja végre. Hajlamot és tehetséget mutat a capriole végrehajtásához, valamint szeret, és lipicaihoz képest remek stílusban ugrik.

Fotós: Horváth R. László

Melinda mosolyogva mondta, ő nem suttogó (a nézőknek feltűnt, hogy lovához mily szépen szólt: „gyere velem”, „légy szíves” szavakat használta). Hisz' lovával testbeszéddel kommunikál, a pálca is csak kezének meghosszabbítására szolgál. A versenyző-lovasedző azt is megemlítette, törekszik a kantár nélküli kapcsolatra, „sporttársát” nem bérben tartja, maga eteti, gondozza.

Fotós: Horváth R. László

Ló és lovasa méltán aratott sikert a szentgotthárdi lovasnapon, ahol bebizonyosodott, majd' mindenben kiegészíti egymást ember és négylábú társa.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!