Az alpolgármester fogadta a városházán

2018.09.05. 17:32

Szentgotthárddal ismerkedett a spanyol nagykövet

A kétoldalú tanácskozáson szó esett a városban működő, autóipari alkatrészeket gyártó Ames Hungaria Kft. szerepéről.

Civil/Horváth R. László

Fotó: Szendi Péter

Tisztelgő, ismerkedő látogatásra érkezett tegnap a Rába-parti városba Anunciada Fernández de Córdova Spanyolország nagykövete, aki 2018. májusától vezeti hazája budapesti külképvisletét. A nagykövetasszonyt Labritz Béla alpolgármester fogadta a városházán, ahol zártkörű tanácskozást folytattak. A megbeszélésen jelen volt Susana de Ibarrondo, a nagykövetség gazdasági és kereskedelmi tanácsosa.

Fotó: Szendi Péter

Az eszmecserét követően az alpolgármester tájékoztatta lapunkat.

A nagykövetasszony a város gazdasági kondociói mellett érdeklődött Szentgotthárd oktatási- és kulturális poltikája iránt. A spanyolországi vendégeknek bemutattuk a település történelmét. A kétoldalú tanácskozáson szó esett a városban működő, autóipari alkatrészeket gyártó Ames Hungaria Kft. szerepéről. Tudvalévő, hogy a spanyol érdekeltségű cég a tavalyi esztendőben több milliárd forintos beruházással bővítette szentgotthárdi gyártó üzemének kapacitását. Így elmondható, az AMES egy dinamikusan fejlődő cég, amely meghatározó szerepet tölt be Szentgotthárd gazdasági életében – mondta Labritz Béla, aki hangsúlyozta: a város földrajzi helyzete, infrastruktúrája megfelelő feltételeket biztosít bármely befektetői csoport részére, így várják további spanyol vállalatok megjelenését is Szentgotthárd ipari parkjában.

A spanyol diplomáciai delegáció látogatása a közelmúltban felújított Refektórium, és a jelenleg is restaurálás alatt álló Barokk-templom megtekintésével zárult.

Horváth R. László

Fotó: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!