Érseki mise több szlovén faluban

2018.07.31. 07:00

Szlovén szeminaristák látogattak el a Rábavidékre

Szlovéniai szeminaristák látogattak az elmúlt héten a Szlovén Rábavidékre. A maribori érsekség kispapjai a tájegység természeti, épített és szakrális örökségével ismerkedtek meg.

Civil Tudósítónktól

A szlovéniai kispapok ellátogattak Felsőszölnökre is Fotó: HRL

A szlovéniai szeminaristák több napot töltöttek országunkban. Főtisztelendő Alojzij Cvikl érsek-metropolita vezetésével ellátogattak a vasi megyeszékhelyre, bebarangolták a szlovén–magyar határ közelében fekvő festői szépségű vidéket. Megtekintették Jákon az egykori bencés apátság bazilikáját. Szombathelyen a székesegyházban együtt miséztek dr. Székely János megyés püspökkel, majd a megyés főpásztor vacsorára is vendégül látta őket. A Rábavidéken felkeresték egyebek között Felsőszölnökön a szlovén múzeumot, a füstös- és tájházat, ahol megtekintették a szlovén néprajzi kiállítást.

A szlovéniai kispapok ellátogattak Felsőszölnökre is Fotó: HRL

Ferenc pápa 2015. március 11-én Maribor érsekévé nevezte ki az 1983-ban pappá szentelt Alojzij Cvikl jezsuita atyát, aki így napjainkban a szlovén katolikus egyház második legmagasabb rangú egyházi méltósága. Az érsek-metropolita szentmisét celebrált Szakonyfaluban, a felsőszölnöki Keresztelő Szent János plébánia-templomban, valamint Szentgotthárdon, a barokk templomban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!