Civil

2016.03.16. 09:47

Szombathelyen találkoznak az ország civil kerekasztalai és fórumai

Szombathely – Az Őrvidékház rendezvénytermében tartotta éves közgyűlését március 10-én a Szombathelyi Civil Kerekasztal.

Civil Tudósítónktól

A 126 tagszervezetet tömörítő szövetség elnökasszonya, Kőszegfalviné Pajor Klára köszöntötte a megjelent szervezetek képviselőit.

A köszöntés után Gál Sándor, az Őrvidékházban működő Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület elnöke mutatta be néhány mondatban az egyesület munkáját.

A napirendi pontok között szerepelt a 2015. évi szakmai és pénzügyi beszámoló, a Felügyelő Bizottság jelentése, majd a 2016. évi program- és költségtervezetet fogadta el a tagság.

A 2016-os évi programok közül két rendezvényt emelt ki az elnök asszony. Az egyik április 16-án a Fő téren megrendezendő civil nap az adó 1% gyűjtéséhez, amelynek szervezése már megkezdődött, és március 31-ig kell a szervezeteknek a jelentkezésüket leadni. A másik szeptember 9 -11 között a civil kerekasztalok szakmai találkozója, amelyre az ország civil kerekasztalai és fórumai kapnak meghívást.

Az új törvényeknek megfelelően az alapszabály-módosítása is megtörtént, amelyet a közgyűlés elfogadott.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke is felszólalt a közgyűlésen. Elmondta, hogy a Civil Kerekasztal állandó résztvevője a Civil Fórumoknak, és nagyon jó az együttműködés a város és a szövetség között. Hangsúlyozta: az idén fősoron kap támogatást a Civil Kerekasztal. A Szent Márton-pályázatra is érkezett be igény a kerekasztaltól. Ezen pályázatok elbírálása még márciusban meg fog történni. Az elnök asszony felhívta a figyelmet arra, hogy kiírták a Kulturális és Civil Alap működési pályázatát, valamint a sportszervezeteknek is vannak még aktuális pályázatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!