Civil

2016.12.14. 14:41

Szombathelyi formációs táncosok sikere Brémában

Szombathely - A Savaria TSE felnőtt táncosai a 2016-os Magyar Bajnoki címük és az év közben zajló ranglista versenyek pontjai alapján kvalifikációt szereztek a Latin Táncok Formációs Világbajnokságon való indulásra, melyet Németországban, Brémában rendezték meg december 10-én.

Civil Tudósítónktól

A világbajnokságon az egyes országok legjobb formációs csapatai vettek részt. Összesen 19 csapat mutatta meg tudását a közel ötezer fős közönségnek, és a nemzetközi szakmai zsűrinek.

Az idén magyar bajnoki címet szerző Savaria TSE a Burlesque című koreográfiájával az elődöntőből bejutott a középdöntőbe és a 11. helyet szerezte meg. Rajtuk kívül a zalaegerszegi Gála TE formációja képviselte még Magyarországot. A magyar bajnoki ezüstérmes Gála TE az elődöntőből nem jutott tovább, ők a 16. helyen végeztek.

A világbajnoki címet a német Grün-Gold-Club Bremen nyerte meg az orosz DUET Perm és a másik német csapat, a FG TTC Rot-Weiss-Silber Bochum e.V. – 1. TSZ Velbert előtt.

A szombathelyi táncosok sikeréhez nagy mértékben hozzájárult a táncosokon és az edzőkön kívül a támogató szülői háttér és nem utolsósorban az anyagi támogatók.

A felkészítő trénerek, koreográfusok Horváth Dávid, dr. Monostori Veronika és Horváthné Berta Ágota voltak.

Csapattagok: Ámon Dániel, Bajzek Patrik, Barbalics Dániel, Bognár Balázs, Drescher Adél, Gergye András, Háklár Adél, Horváth Petra, Kovács Levente, Kovács Péter, Kovács Gergő, Kovács Viktória, Meggyesi Bianka, Mihalicz Bianka, Molnár Dominik, Nagy Dorottya, Somogyi Adél, Tarczi Alexandra, Varga Dominik, Zelevics Fruzsina.

A táncosoknak a több hónapos kemény felkészülési időszak után pihenésre nincs sok idejük , hiszen december 18-án tartja az egyesület a Mesekarácsony című gálaműsorát, továbbá folytatják a felkészülést a 2017-es Formációs Magyar Bajnokságra, melyet február első hétvégéjén rendez majd meg az MTASZ.

Darázs Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!