Civil

2016.10.21. 12:49

Támogatás, ajándék, megbecsülés

Torony- Az idén az ENSZ határozatától számított 25. alkalommal ünneplik meg októberben világszerte az idősek világnapját.

Civil Tudósítónktól

A jubileumi évhez érkezve Kovács György polgármester javaslatára a toronyi képviselő-testület minden 65 év feletti lakost 15 ezer forint időskori támogatásban részesített a településen.

Az érintett 236 toronyi lakos közül valamivel több mint százan mentek el a művelődési házban rendezett ünnepségre. Ők a helyszínen vehették át az önkormányzat ajándékát. Az otthon maradottaknak házhoz vitték a támogatást.

Az ünnepi műsort a polgármester köszöntő szavai nyitották meg. Kiemelte, hogy a tavaly alakult nyugdíjasklub működéséhez az idén 300 ezer forint támogatást biztosított a testület az önkormányzat költségvetéséből, és ez a forrás a klubtagok növekvő létszámával arányosan jövőre bővülni fog. Beszédében hangsúlyozta, hogy nemcsak ezen a kiemelt ünnepen, hanem a hétköznapokban is fontos az idős emberek megbecsülése ahhoz, hogy társadalmunk egészségesen fejlődjön. Érezniük kell, hogy szükség van rájuk, hogy vannak dolgok, amit jobban tudnak, sőt vannak dolgok, amit csak ők tudnak. Majd gondolatait egy közmondásból merített jókívánságokkal zárta: „Kívánom, hogy legyen mindig tiszta ingük, legyen tiszta a lelkiismeretük és mindig legyen pénz a zsebükben.”

Az ünnepségen megjelent szépkorúaknak a helyi óvodások, majd az iskolások adtak műsort. Ezután Meskó Krisztián népi komédiájának tapsolhattak. Végül a zalaegerszegi színház művészei, Csikó Teodóra és Takács Zoltán operettműsorral örvendeztették meg a jelenlévőket.

Az ünnepség díszvacsorával folytatódott. A vendéglátás után pedig a Rió-duó együttes zenéjére énekeltek, táncoltak az idősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!