civil

2018.04.07. 21:49

Térségi borversenyt tartottak Lukácsházán, 94 nedűt kóstoltak végig

Szombaton 36. alkalommal rendezték meg a területi térségi borversenyt Lukácsházán a Közösségi Házban.

Civil Tudósítónktól

A Lukácsházi Borbarát Hölgyek Egyesülete és az önkormányzat közös rendezvényére 41 vörösbort, 46 fehérbort és 7 rozét neveztek a környékbeli gazdák.

Fotók: Molnár Károly

Már pénteken nagy munka folyt, hiszen ekkor történt a borok előzsűrizése, sorrendbe állítása, a standard bor kiválasztása.

A versenyen több kategóriában is megmérettek a nedűk. A szakmai zsűri mellett a gazdák és a hölgyek is kóstolták a borokat.

A 94 minta bírálata után a kulturális műsor alatt pihenhetett a vendégsereg, ahol Kákossy Endre mondta el saját költeményét, fellépett a Derű Néptánccsoport, a Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola énekes csoportja, valamint a Szent Márton Kórus férfi tagjai.

Az ebédet borkóstoló követte, Mándli Tibor mutatta be pincészetének italait.

Az eredményhirdetést már mindenki nagyon várta. A szakmai zsűri vörösbor kategóriában az Albert Családi Pincészet Zweigelt borát tartotta a legjobbnak, míg a rozék közül Balogh László Kékfrankos rozéja vitte el a pálmát. A fehérborok versenyét Petrovics István Nemes Olaszrizlingje nyerte.

A borversenyt a hegybejárás követte, ahol a vendégek újrakóstolhatták eredeti helyükön a legfinomabb borokat.

Virág Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!