Civil

2017.07.31. 18:19

Testvérre talált Bejcgyertyános

Bejcgyertyános – A községben vasárnap tartották a 22. falunapot, mely egy különleges momentummal, testvértelepülési megállapodással emelkedett ki az eddigiek sorából.

Civil Tudósítónktól

A programsorozatnak már szombaton voltak előzetes eseményei, hiszen a hagyományos ünnepi szentmise s körmenet aznap volt.

Fotó: Lendvai Róbert

Ekkor búcsúzott a hívektől Haller László plébános úr, aki ezentúl a Zala megyei Pákán teljesít szolgálatot. Estefelé strandröplabda bajnokságot szerveztek a Farkastanya homokos pályáján.

Fotó: Lendvai Róbert

Vasárnap délben érkezett a szlovéniai Gyertyános település delegációja. Vida Törner Judit, a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség elnöke jelenlétében, Helena Antolin Tibaut Gaberje (Zala)Gyertyános település Helyi Közösségének elnöke és Lendvai Veronika, Bejcgyertyános község polgármestere aláírta azt a testvértelepülési megállapodást, mely biztosítja a további rendszeres kapcsolattartást, s pályázatok benyújtásához is jó alapot jelenthet.

Fotó: Lendvai Róbert

Ezek után Szijártó László, a Vas Megyei Közgyűlés Területi- Tervezési és Területfejlesztési Bizottságának elnöke, a polgármester asszony, s a szlovén delegáció képviselői megnyitották az ünnepi programot.

Fotó: Lendvai Róbert

A Lajta néptáncegyüttes, a Szemenyecskék, a helyi Napfény Dal- és Tánccsoport, a Tinódi Gimnázium táncosai, Földes András néptáncos, Németh Virág tornász mellett „A jó LaciBetyár” nyújtott szórakoztató perceket, órákat a megjelent szép számú közönségnek.

Fotó: Lendvai Róbert

Kísérőprogramként főzőverseny, tombola, légvár, rodeóbika közül választhattak az érdeklődők.

Fotó: Lendvai Róbert

A 15 éves évfordulóját ünneplő Teleház fotókiállítással, s digitális játékokkal várta a fiatalokat, köztük egy egyedülálló, Péntek Máté által programozott interaktív 3D-s homokozóval.

Fotó: Lendvai Róbert

A nap Varga Balázs közreműködésével jó hangulatú bállal zárult.

Péntek Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!