Újítások

2017.10.27. 12:51

Tornatermet és 21. századi iskolát kapnak a győrváriak

Győrvár – Megkezdődtek a településen a tornaterem-építés és az iskolabővítés háttérmunkálatai, hamarosan megindulhat a látványos építkezés, amit 2020. október 31-ig be is kell fejezni.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Polgár Antalné

A Szombathelyi Tankerület a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskolát érdemesnek találta arra, hogy egy nagy beruházás keretében infrastrukturális fejlesztést hajtsanak végre. EFOP pályázatból épülhet meg az „A” típusú tornaterem, minden kiegészítő helyiséggel, szertárral, öltözőkkel, zuhanyzókkal, orvosi szobával együtt.

Fotós: Polgár Antalné

A győrvári iskolások a hiányzó tornaterem ellenére eddig is részt vettek a környék minden sportrendezvényén, szép eredményeket értek el megyei, országos szintű versenyeken is. A feltételek változásával várhatóan még jobb teljesítményt tudnak majd nyújtani. A tornaterem építése régi vágya volt minden pedagógusnak, szülőnek, gyereknek. Pályáztak is többször, de eddig sajnos nem kapták meg a szükséges támogatást. Ezzel több évtizedes álmuk valósul meg. Az aula helyett jól felszerelt teremben tornászhatnak majd a diákok, de természetesen, az egészség megőrzése érdekében a szabad levegőn való sportolás sem fog háttérbe szorulni.

Fotós: Polgár Antalné

A meglévő épület bővítésére, korszerűsítésére is lehetőség nyílik. Három új osztályteremmel, nagy fejlesztő teremmel, modern természettudományi laboratóriummal, könyvtárral, irodával és több kisebb helyiséggel bővül az intézmény. A beruházás kiterjed a régi épületre is. Az átalakítások során létesül táncterem, technika terem, műhely és raktár. A helyiségeket felszerelik majd új bútorokkal, korszerű eszközökkel. Megújult környezetben, modern eszközök használata mellett a diákok számára a tanulás még élvezetesebb lesz. A pedagógusok is nagy várakozással tekintenek a jövőbe, az oktatás-nevelés terén várható változásokra már most igyekeznek felkészülni.

Fotós: Polgár Antalné

A tankerület támogatása mellett a négy tulajdonos település képviselőinek, és különösen a győrvári önkormányzatnak a pozitív hozzáállására is szükség volt, hogy az 549 milliós pályázat zöld utat nyerhessen.

Győrvár és a környező falvak életében óriási jelentőségű lesz ez a fejlesztés. Az iskolásokon kívül a tornatermet az idősebb korosztály is használhatja majd. A településeket vonzóbbá teszi, remélhetőleg a fiatalok letelepedési szándékát is növeli, ami a kistérség jövője szempontjából fontos tényező.

Polgár Antalné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!