Civil

2015.12.01. 16:22

Ügyes kezek - Varrni tanulnak a győrvári diákok

Győrvár - A Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskolában októberben új szakkört indítottak a Vas Megyei Iparszövetség támogatásával.

Civil Tudósítónktól

Az iparszövetség elnöke Szabó László, aki a hatvanas évek elejéig Győrváron élt, napjainkban is gyakran visszatér, és ahol tudja, segíti a települést. Az iparszövetség gyermekek részére pályaorientációs célzattal textil- és ruhaipari szakmákban szakkörök és foglalkozások megtartását vállalta. Ennek keretében tartják minden pénteken délután az „Ügyes kezek" foglalkozást a győrvári iskolában.

Felnőtt segítőink Varga Gézáné, Keneseiné Németh Ilona, Barbalicsné Kántor Erzsébet, Bukvai Albertné

Céljuk a gyermekek, szüleik, pedagógusok figyelmének felkeltése a szakmai munka értékére, a hiányszakmák iránt. A diákok a szakkörön készített termékeket hazavihetik, de ahogy ügyesednek, majd iskolai célra is állítanak elő termékeket.

Fodor Krisztián is ügyesen használja a gépet

Az első alkalmakkor kézzel varrtak, megtanulták az alapöltéseket. November elején pedig meghozták az ipari varrógépeket, vasalógépet, amelyet az iparszövetség a szakkör idejére biztosít a szakkörösöknek az alapanyagokkal együtt. Így, az iskolai gépekkel együtt, összesen öt gépen dolgozhatnak a tanulók. A tevékenységet Bukvai Albertné szervezi, aki a Teleki Blanka Középiskola és Szakiskolában gyakorlati oktatásvezető. A foglalkozásokat Keneseiné Németh Ilona vezeti.

A szakkörnek 10 tagja van, 5. osztálytól a 8. osztályos tanulókig. Az iskola részéről Németh Pálné koordinálja a munkát.

Kész termékkel Németh Pálné, Németh Amanda, Lendvai Luca, Nagy Lili, Benkő Vivi, Beke Bogi, Schermann Kriszti, Németh Amanda, Landor Flóra, Polgár Antalné

Az iskola diákjainak ez egy újabb lehetőség a szabad-idő hasznos eltöltésére, miközben érdeklődésüket egy újabb szakma felé tudják irányítani. Az iskolai nevelés-oktatás terén pedig a képességek kibontakoztatásának egy újabb színtere, ahol a tanulók nagy sikerélménnyel gazdagodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!