Lukácsháza (Civil/Virág Zsuzsa)

2017.12.11. 18:59

Újbor kóstolás, koncert és gyertyagyújtás Lukácsházán

Programokban gazdag volt a második decemberi hétvége a Közösségi Házban.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Molnár Károly

 

Fotó: Molnár Károly

Szombaton a Borbarát Hölgyek Egyesülete rendezte a hagyományos Luca-napi Újbor dicséretét. Mintegy száz vendég kóstolhatta meg az idei borokat, melyeket a gazdák mutattak be. Három új borhölgyet is avattak az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának tagjai. A rendezvényt megtisztelte a kőszegi borkirálynő, Stefanics Petra, valamint a kőszegi és csepregi borhölgyek, a rezi és a mesteri borbarátok.

Fotó: Molnár Károly

Az estén fellépett a kőszegszerdahelyi Szent Flórián énekkar, valamint az újonnan alakult Derű néptánccsoport. A jókedvű poharazgatáshoz Dr. Jónás Zsigmond harmonikázott.

Fotó: Molnár Károly

Vasárnap a Szent Márton Plébániatemplom Kórusa rendezte hagyományos Adventi hangversenyét Szép jel, szép csillag címmel. Szépen kialakított díszletek adtak hátteret a felcsendülő karácsonyi dallamoknak.

Fotó: Molnár Károly

Ugyancsak vasárnap kora este a falu adventi koszorúján gyújtották meg a második gyertyát. Ezen a napon a Gencsapáti Hagyományőrző Egyesület betlehemes játékát csodálhatták meg a jelenlévők.

Fotó: Molnár Károly

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!