Civil

2017.04.21. 08:19

Újra lesz Együtt élünk hét Szombathelyen

Szombathely - Április 12-én összeült az öt szervezet, amely a vakok és gyengén látók életét igyekszik jobbá, szebbé, tartalmasabbá tenni.

Civil Tudósítónktól

. Ezek a Szakosított Szociális Intézmény, a Savaria LIONS klub, a Boza Gáborné Alapítvány, a Szülőföld Kulturális Sport és Örökségvédelmi Egyesület, valamint a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete. Vezetőik megállapodtak abban, hogy az idén ötödik alkalommal is megrendezik az Együtt élünk hetet.

Ezen a héten bemutatják, milyen eszközöket használnak a vakok. Ki lehet próbálni a „sötét szobát”, ahol különböző feladatokat kell elvégezni. Ebben az évben új feladatokat is kitalálnak a szervezők, hisz a sötét szobában a vakok vezetik végig a látó embereket. Lehet majd sétálni Bercivel, a vakvezető kutyával, aki parancsszóra még köszönni is tud. Tervezik egy csörgőlabda bajnokság megszervezését is. Lehet tandem kerékpározni, és más sportot is ki lehet próbálni, amit a látásukban korlátozott emberek űznek.

Az egyesület életét bemutató fotókat a Vagyok kiállításon lehetett megnézni

Fotó: Kopcsándi Gyula

Kulturális programok is szóba kerültek. Ötletként merült fel, hogy a Vagyok találkozón részvevők kiállítási darabjai és az egyesület életét bemutató fotókat is ki lehetne állítani. A Savaria Lions Club felajánlotta, hogy elhozza a rendezvényre a szemszűrő programját.

 

 

Kopcsándiné Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!