Csákánydoroszló

2014.09.19. 15:05

Közösséget épít a hit erejével Orsos Zoltán plébános Csákánydoroszlón

Csákánydoroszló - Az őshonos gyümölcsfákat megmentő Tündérkert mozgalom mintájára családok tündérkertjét építi ki Orsos Zoltán plébános.

Némethy Mária

 

Mukics Matyinak is lett fája (Fotó: Szendi Péter)

A plébános azt mondja, a közösségi életet szeretné erősíteni azzal, hogy a családok számára lehetőséget kínál: a gyermekek számára ültessenek egy-egy fát. Első nekifutásra 17 család élt a lehetőséggel.

- Úgy gondolom, hogy a helyi tündérkert létrehozásának nemcsak értékteremtő, hanem közösséget formáló ereje is van. Véleményem szerint rendkívül fontos értékeink megmentése, és tovább adása a jövő generációja számára, de ugyanilyen fontos a közösség ápolása és megélése is, amelynek jó eszköze tud lenni egy ilyen kezdeményezés. Szeretném, ha olyan közösséggé válna a falu, amely értéket teremt, őriz és tovább is ad. Közösséggé, amely nem a fegyverével, nem a hatalmával vagy éppen pénzével, hanem a szeretet, összetartás és értékteremtés erejével sugároz olyan tiszteletet kiváltó erőt, amely aztán sokak számára vonzóvá teszi közösségünk életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!