Csákánydoroszló

2015.03.16. 11:56

Megoldódott a rejtély, már tudjuk, mit szereltek fel a Rába-hídra Csákánydoroszló közelében

Az Őrség kapujának számító Csákánydoroszló közelében levő Rába-hídra a közelmúltban többek számára ismeretlen eszközt szereltek fel.

Varga Nóra

 

Fotó: Szendi Péter

Mi lehet ez a szerkezet? - tettük fel a kérdést múlt héten olvasóinknak. A megfejtést a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi és Adattári Osztályának vezetője, Somogyi Péter küldte el szerkesztőségünkbe.

- A hídra felszerelt szerkezet a Rába vízszintjének folyamatos mérésére szolgáló műszer, amelyet igazgatóságunk a múlt hónapban telepített, s amely árvízvédelmi, árvízvédekezési célokat szolgál – hangsúlyozta az osztályvezető.

A radarelven működő műszer folyamatosan észleli a Rába vízállását, és rendszeres időközönként továbbítja az adatokat a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vízrajzi távmérő központjába, ahol a beérkezett információkat a vízügyi szakemberek folyamatosan feldolgozzák, elemzik. A frissen telepített műszer jelenleg tesztüzemmódban működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!