Csánig

2015.09.27. 13:01

Együtt töltötték a szombatot a csánigi nyugdíjasok

Csánig - A felújított faluházban kora délutántól estébe nyúlott a nyugdíjasok vidám napja szombaton.

Némethy Mária

A Szeretlek Magyarország országos programhoz kapcsolódott a falu, így Csánig nyugdíjas napja szombaton a helyi értékekről szólt. Joó Ferenc polgármester azt emelte ki köszöntőjében, hogy az idős emberek soha nem feleslegesek egy közösség életében, mert az élettapasztalataikra nagy szükség van, egyébként most a négy évszakból ők az őszi időt élik, ami köztudottan a betakarítás ideje. A helyi értékek között megtalálható volt a bor, a pálinka és különféle sütemények is, no meg régi használati eszközöket, kézimunkákat  is hoztak szép számban a csánigiak.

Ötven nyugdíjas ebédelt együtt a csánigi faluházban. Fotó: Joó Ferenc

Ötödik éve vendégeli meg így, együtt a falu időseit a község önkormányzata. Ötvenen gyűltek össze a finom szarvaspörköltre, de akik nem tudtak elmenni - több mint húszan -, azoknak a falugondnok és a házi segítségnyújtó házhoz vitte az ebédet. A faluházban gyermekműsornak, karatésoknak, versmondóknak, zenészeknek tapsoltak az idősek, a jó hangulatot Horváth József répcelaki nyugdíjas szintetizátoron előadott örökzöldjei fokozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!