Csempeszkopács

2017.02.26. 13:15

Középkori Vásárnapok 17 éve

Csempeszkopács - A 300 lelkes község összetartó közössége a falu építészeti, tárgyi, kulturális örökségének megőrzése érdekében példaértékű hagyományt teremtett.

olvasói

2001-ben a millenniumi zászlóátadási ünnepséggel rakták le az alapjait a valódi értékeket közvetítő Középkori Vásárnapoknak. A kezdetekkor a képen kalapban látható Pungor Zoltán tanár úr vezényletével fogott össze a község apraja-nagyja, hogy felidézve a régi időket, élővé tegyen hagyományokat az Árpád-kori templom tövében.

A "falu lámpása" évtizede elhunyt, de közösségformáló erejét örökül hagyta tanítványainak. 17 esztendeje, hogy évente a pünkösd utáni vasárnap több ezerre bővül a falu.

A látogatók nem csak a középkori forgatag műsorait és a régi falusi vásárok hangulatát élvezhetik, de felfedezhetik az építészeti emlékeket, az újjávarázsolt vasúti őrházat, a Pungor Zoltán nevét viselő helytörténeti múzeumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!