Csepreg

2014.11.14. 18:35

Új ablakokat kapott a művelődési ház Csepregen

Csepreg - Kormányzati támogatásnak köszönhető fejlesztések érnek révbe Csepregen. Kétmillió forintból cserélték ki a Csepregi Művelődési Ház nyílászáróit.

Cseszkó Tamás

- Több mint hetvenezren lépnek át ezen az ajtón évente - mutat rá a Csepregi Művelődési Ház bejáratára Ziembicki Erzsébet igazgató, hangsúlyozva, milyen fontos szerepet tölt be az intézmény a város életében. További számot is ismertet, negyvenötnél is több formáció működik a harmincöt éves épület falai között, az énekegyesülettől kezdve a fúvósokon át egészen a táncosokig. Itt található a városi könyvtár is, amely nemcsak a település lakóit, de a helyi oktatási intézményeket is ellátja olvasnivalóval, igazi közösségi színtér sok-sok programmal.

Az épület homlokzata hat évvel ezelőtt újult meg, az akkori főtér rekonstrukciós pályázat keretein belül. Komoly gondot okozott azonban a nyílászárók rossz állapota, a fűtésszámla igencsak megterhelte az intézmény költségvetését. Évente négymillió forintot fizetünk ki fűtésre, a könyvtár az épület egyharmadát teszi ki mondja Ziembicki Erzsébet, hozzátéve, hogy régóta váratott már magára a nyílászárók cseréje. Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere elmondja, tavaly 50 millió forint plusz támogatás érkezett az önkormányzathoz. Ez amolyan talált pénz, Ágh Péter országgyűlési képviselő lobbitevékenységének komoly eredménye idézi fel Vlasich. Akkor még a várofejlesztési és pénzügyi bizottság elnökeként dolgoztam, és bár az akkori városvezetés azt szerette volna, ha egyetlen intézmény felújítására költjük a kapott forrásokat, végül sikerült meggyőznöm a testületet, hogy több feladatot támogassunk egyszerre.

Ziembicki Erzsébet is egyetért a polgármesterrel, mint mondja, jól jött a támogatás, úgy látja, a beruházás összege két év alatt megtérülhet. A kormány támogatásának köszönhetően tehát megújulhatott a néhány hete átadott Egészségház, most pedig a könyvtár nyílászárócseréjének műszaki átadása is megtörtént. Ez utóbbi beruházás kétmillió forintba került. A könyvtár és a lépcsőház ablakai újultak meg, amelyek sokkal jobban szigetelnek, és biztonságosabbak is, mint a régiek. Vlasich Krisztián köszönetet mondott a kivitelezőnek is. Mint mondta, kiváló munkát végeztek, és külön öröm számukra, hogy három hét alatt sikerült legyártani az ablakokat, a helyi munkálatok pedig mindössze egy hét alatt befejeződtek. Nem állunk meg, vizsgáljuk annak lehetőségét, milyen egyéb pályázati források állnak rendelkezésre ahhoz, hogy a művelődési házat tovább tudjuk fejlesztetni fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!