Csepreg

2016.02.29. 19:00

Kukucskáljunk Csepregen!

Csepreg - Színes program-kavalkád várja egész héten a diákokat a dr. Csepregi Horváth János Általános Iskolában.

Cseszkó Tamás

Ferkovics József festőművész „Idolok" című kiállításának ősbemutatójával indult a Csepregi Horváth János Napok a helyi általános iskolában. Az alkotó húsz képet hozott el az intézménybe roma származású sportolók, zenészek, táncosok, színészek portréit - az életüket már a diákok dolgozták fel fakultatív foglalkozáson. Sok izgalmas feladat várta az érdeklődőket hétfőn, a Farkas Sándor Egylet közreműködésével megtudhatták, milyen a híres csepregi kalács, az úgynevezett kalinkó, de ének- és tánctanulás is várta a gyermekeket. Kedden a Mesebolt Bábszínház mutatja be Az égigérő fa című darabot, szerdán pedig a Mókuskáim, ki a házból! nevet viselő játékos sportvetélkedőre várnak több száz gyermeket.

Barityné Házi Ottilia, az intézmény vezetője arra is külön felhívta a figyelmet, hogy szerdán délután a Sulikukucska program keretein belül a környékbeli nagycsoportosok és szüleik ismerhetik meg az iskolát. - Megmutatjuk, hogy miben vagyunk mások, milyen lehetőségeket kínálunk diákjainknak - mondta az intézményvezető, hozzátéve, hogy nyílt napok is lesznek, bárki megtekintheti a tanórákat. A programdömping nem ér véget, csütörtökön térségi sudokubajnokságot, pénteken nemzetiségi napot rendeznek számos neves fellépővel, sőt, átadják a nemrég felújított tornatermet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!