Csepreg

2016.05.22. 18:15

Képviselői látogatás

Csepreg - Sokan voltak kíváncsiak Schöpflin György csepregi előadására, az önkormányzati hivatal emeleti tárgyalóterme zsúfolásig telt érdeklődőkkel.

Cseszkó Tamás

Egyebek között a migránskérdés és az Európai Unió jövője is szóba került Schöpflin György EP-képviselő múlt csütörtöki csepregi előadásán. Az est díszvendégét Vlasich Krisztián polgármester és Hárominé Orbán Erika alpolgármester köszöntötték, kiemelve, hogy a képviselő nem először jár Csepregen. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a migrációs válság kapcsán a betelepítési kvóta elleni népszavazás fontosságáról beszélt.

- Fontos, hogy mindannyian kinyilvánítsuk véleményünket, hiszen a mostani döntések nagyban meghatározzák jövőnket. Schöpflin György elmondta: nagyon közel áll a szívéhez Vas megye, mindig örömmel érkezik a térségbe és képviseli a megye érdekeit Brüsszelben is. Előadásában számot adott az aktuális világpolitikai helyzet állásáról, kifejtette, miként vélekedett a többi ország Magyarország reakcióiról, hogyan változnak a vélemények hónapról hónapra. Beszélt arról is, hogy milyen hangulat uralkodik jelenleg Nagy-Britanniában, kiemelve, hogy egyre többen támogatják a magyar kormány által a kezdetektől hangoztatott álláspontot, miszerint meg kell védeni a nemzeteinket az idegenektől. A professzor Kőszegen a Polgári Kaszinóban folytatta vasi programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!