Csepreg

2016.12.04. 22:40

Az újbor ünnepe

Csepreg - Csodás nedűket kóstolhattak a helyiek, Szent Erzsébet napján áldották meg az új- bort.

Cseszkó Tamás

A Farkas Sándor Egylet tagjai a Csepregi Hegyközség és a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesületével közösen köszöntötték fel az Erzsébeteket. Régi szokás szerint ezen a napon a helyi plébános, Finta József megáldotta az új bort. - A bor komoly tradícióval rendelkezik Csepregen, számos hozzá kötődő rendezvényt tartanak számon, melyek fontos eseményeknek számítanak a város életében - egyebek között erről is beszélt Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere, aki egyúttal az Erzsébeteket és a Katalinokat is köszöntötte, majd a szőlőtermelő borosgazdáknak kívánt munkájukhoz jó egészséget és bőséges jövő évi termést.

Az idén a műsort a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI néptáncosai adták, akik fergeteges produkcióval és tánccal is elkápráztatták a szép számú közönséget. Az igazi talpalávalót a Répcementi Citerabarátok Köre húzta, de a rendezvény egyik szervezője, a Farkas Sándor Egylet tagjai is kitettek magukért, Kéri Ferenc Helén, a tehén, avagy gyalog, mint Balogh című népi komédiájával, majd népdalokkal is szórakoztatták és többször meg is nevettették az est vendégeit. A kiváló hangulathoz Horváth Gábor borosgazda 2016-ban díjnyertes, jó minőségű újbora dukált, emellett ízletes, más csepregi pincékből származó kiváló borokat is megkóstolhattak a vendégek. A jóféle nedűt az este folyamán a borosgazdák és a Borbarát Hölgyek Egyesületének, a város színébe öltözött tagjai - Horváth Edina elnökasszony vezetésével - kínálták a borkóstolón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!