Csepreg

2017.07.02. 18:10

Tizedik alkalommal táborozhattak kedvenceikkel az Ismerős Arcok-rajongók Csepregen

Tíz éve koncertezni érkeztek a városba, azóta visszajárnak: ez volt a tizedik Ismerős Arcok-tábor.

Cseszkó Tamás

Még a kilencvenes években történt, hogy egy Baranyai András nevű csepregi úriember rendszeresen hallgatott koncerteket Szombathelyen az egyik koncertkocsmában. Ott figyelt fel a Stexas nevet viselő együttesre, amelynek az énekese történetesen Nyerges Attila volt. A zenéjük iránti szeretet akkor sem múlt el, amikor a formáció Ismerős Arcok néven folytatta a zenélést. Baranyai András azt mondja, akkortájt egyre több embert utaztatott Szombathelyre, egy nagy asztaltársasággal élvezték a koncerteket, és valakiben megfogalmazódott, hogy Csepregre is el kellene hívni a csapatot. A tó mellett egy aprócska kempinget béreltek, pár deszka volt az emelvény, miközben igencsak felhős volt az ég, és András azért izgult, hogy el ne mossa az eső a koncertet. Végül az égiek megkegyelmeztek, Csepreg pedig olyannyira szívébe zárta a formációt, hogy azóta sem múlhat el nyár az Ismerős Arcok nélkül.

Az idén is telt házas koncertet adtak az Ismerős Arcok a vasi kisvárosban
Fotó: Cseszkó Tamás

Ennek immáron tíz éve, azóta az egyestés koncert intézménnyé nőtte ki magát, így költözött át egy másik kempingbe, hogy aztán később többnapos Ismerős Arcok-táborba tömörítsék a rajongókat.

Bogáti András, Ágh Péter és Baranyai András
Fotó: Cseszkó Tamás

- Az ország számos pontjáról érkeztek, van itt egy tizenhét éves lány, aki Erdélyből jött vonattal - mondja Baranyai András, akit a zárókoncert előtt pár perccel csípünk el. A főszervező a szervezésen túl anyagilag is támogatja a programot. Egy kulcs lóg a nyakában, azt mondja, a kemping eredeti tulajdonosa, Ottó bácsi adta neki, aki azóta sajnos már nincs közöttünk. - Ilyenkor átvesszük a helyszínt és addig nem adjuk vissza, amíg az utolsó cigarettacsikket össze nem szedtük - árulja el. A kulisszák mögött már ott vannak az Ismerős Arcok zenészei, Nyerges Attila énekes a koncert előtti percekben átszellemülten néz maga elé. Egy kisgyerek fut oda hozzá, akkor pár másodpercre elmosolyodik, majd folytatódik a merengés. A színpadon eközben a tízéves tábor szervezőit köszöntik, a konferanszié Csinom Palkó, aki kőszegi fiatalember, mindig beszél és mindig mosolyog és most is nagyon lelkes. Ki kell még emelni Bogáti Andrást, aki szintén tíz éve szervezője a programsorozatnak. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki kiemelte: Baranyai Andrásnak és csapatának óriási köszönet jár azért, amiért évről évre idejüket és energiájukat nem kímélve megszervezik a programot. A képviselő szavai szerint az Ismerős Arcok hangot ad a hazaszeretetünknek. A beszédeket követően aztán Nyerges Attila és csapata lép a színpadra, hogy kezdésként egy Tamási Áron-vers megzenésített változatával, a Fenyőkkel köszöntsék a rajongókat. "Dermesztő hideg reggelen, a reggeli ködöt rágva, szomorú szívvel gondolok az erdélyi fenyőfákra", így kezdődik annak a dalnak az első pár sora, mely az Ismerős Arcok koncerthullámába sodor és el sem enged minket, csak sok idő után. De addig még felcsendül a legismertebb daluk, a Nélküled, a közönség pedig teli torokból zúgja: Mi egy vérből valók vagyunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!