Csepreg

2016.05.22. 18:15

Szép időben tiporták a gyepűt a hegyen

Csepreg - Tökéletes időpontot választottak a borosgazdák az idei gyepűtiprásra, szombaton az időjárás is a kegyeibe fogadta a program résztvevőit.

Cseszkó Tamás

A korábbi évek hagyományához híven az Orbán-szobornál vette kezdetét a gyepűtipró rendezvény, ahol Tóth Kálmán borosgazda köszöntötte a megjelenteket, felelevenítve a hagyomány kialakulását. Finta József plébános megáldotta a hegyet, majd emlékeztetett: Szent Orbán valóban oltalmába vette a szőlőket és gazdáikat, hiszen a fagykárok szerencsére nem teljesen érintették Csepreg területét.

A Borbarát Hölgyek Egyesületéből szerveződött kórus tagjai közös énekkel adtak hálát a hegy oltalmazójának. A rendezvényen Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere is köszöntötte a megjelenteket, ő az összefogás fontosságát hangsúlyozta. - Ha a gazdák ellenfélként tekintenének egymásra, ha nem lennének hajlandóak összefogni és közösen tenni egy ügyért, nem lehetnénk most itt - fogalmazott a polgármester, hozzátéve: fontos, hogy ez az üzenet az élet más területén is érvényesülni tudjon. - Egymással szemben állva, a másikat hátráltatva nem születnek eredmények, azonban ha egymás mellé állunk, támogatjuk egymást, akkor a közös siker is hamar megszületik - hangsúlyozta.

A gyepűtiprásra érkezők ezt követően ittak a gazdák egészségére, majd Tóth Marcell vezetésével elindultak Horváth Antal (Tóni bácsi) pincéjéhez, ami az első állomás volt a délután folyamán. Összesen kilenc pince csatlakozott a rendezvényhez, ahol a gyepűtiprásra érkezők megkóstolhatták a gazdák finom nedűit. A program Horváth Gábor borosgazda telkén zárult, az ő felesége Horváth Edina, a Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke. Ínycsiklandozó vacsora várta azokat, akik egész délután kitartottak.

Címkék#bor#Csepreg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!