Csepreg

2014.11.01. 13:06

Teljesen megváltozott az élete Csepreg új polgármesterének

Megkezdte munkáját Csepreg újonnan megválasztott polgármestere, Vlasich Krisztián, akit már első munkanapján rengeteg városlakó keresett fel. Azt mondja, egy polgármesternek éjjel-nappal polgármesternek kell lennie.

Cseszkó Tamás

Új polgármester irányítja Csepreg városát, október 12-én ugyanis a választók Vlasich Krisztiánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét bízták meg a település vezetésével. Vlasich Krisztián negyvenéves, egy gyermek édesapja, családi vállalkozásában dolgozott. Régóta kötődik Csepreghez, az elmúlt nyolc évben önkormányzati képviselő, az elmúlt négy évben a városfejlesztési és pénzügyi bizottság elnöke volt. - Mióta a városlakók bizalmából polgármester lettem, eléggé megváltozott az életem. Reggeltől estig dolgozok, és sokszor már hajnalban felébredek, azon gondolkodva, hogyan lehetne még jobban, még több eredményt elérni - mondja a városvezető. Hozzáteszi, hogy bár bizottsági elnökként már korábban is ismerte a városüzemeltetési feladatok nagy részét, mégis számos olyan polgármesteri hatáskörbe tartozó üggyel szembesült, amelyekre korábban nem is számított. - Folyamatosan megyünk előre, lépésről lépésre, az a célunk, hogy még sikeresebb várost építsünk.


Fotó: Cseh Gábor

És hogy mivel töltötte első munkanapját az új polgármester? - A választások másnapján bementem a hivatalba, és szó szerint megrohamoztak a városlakók, egymásnak adták a kilincset. Volt, aki csak gratulálni jött, de számos konkrét üggyel kerestek meg már rögtön az első napon, kérésekkel fordultak hozzám. Ráadásul attól a naptól fogva érezhettem a munkáltatói felelősségemet is, így számos papírmunkával találkoztam. Vlasich Krisztián tíz évvel ezelőtt került a közélet világába. - Németh Zoltánnak köszönhetem, hogy belecsöppentem az ifjúsági és sport bizottságba, mivel őt a munkája Bécsbe szólította, engem javasolt maga helyett. Nagyon nehezen álltam kötélnek, de végül igent mondtam, és nagy lendülettel vetettem bele magamat a munkába. Figyeltem, hogyan is születnek a döntések. 2006-ban úgy ítéltem meg, hogy képviselőként még nagyobb erővel tudnám képviselni, segíteni a fiatalokat, így elindultam az önkormányzati választásokon. Az emberek bizalmának köszönhetően kültagból képviselő lettem, majd a második ciklusban a városfejlesztési és pénzügyi bizottság elnökeként volt lehetőségem dolgozni - elevenítette fel a múltat Vlasich Krisztián.

Ekkor már nem titkoltan voltak polgármesteri ambíciói. - Rádöbbentem, hogy bármilyen jól dolgoznak a képviselők, a legnagyobb húzóereje a mindenkori polgármesternek van, hiszen ő tudja a hajót jó irányba állítani, az elképzeléseket a nap huszonnégy órájában irányítani. Hiába születnek meg a jó döntések, ha azokat nem viszik tovább, nem gondolják tovább, nem hajtják végre, akkor azok csak döntések maradnak, nem lesz eredmény - vallja az új polgármester, aki végül lendületes kampánnyal, szinte valamennyi csepregi polgárral találkozva nyerte el a városlakók bizalmát. Sok feladata lesz. - 2014 és 2020 között újabb uniós fejlesztési ciklus elé nézünk. Erre az időszakra fel kell készülnünk. Tervek nélkül, konkrét fejlesztési elképzelések nélkül nagyon nehéz lesz a forrásokhoz hozzájutni, ezért is fontos, hogy megkezdjük az előkészítő munkát. Jelenleg azon dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat a partnereket (civil szervezetek, egyházak, környező  települések, szakmai szervezetek), akikkel közösen még sikeresebbé tehetjük a térségünket - hangsúlyozza a polgármester, rámutatva, hogy tart az intézmények felmérése is, hiszen látni kell, hogy hol milyen fejlesztésre van szükség. Az újonnan megválasztott polgármester a beszélgetés végén reményét fejezte ki, hogy a város érdekében történő előrelépéseket a képviselő-testület minden tagja támogatni fogja. - Egy célért indult minden képviselő, hiszen a várost mindenki a szívügyének tekinti - emeli ki a polgármester, hozzátéve, reméli, hogy a fejlesztési elképzeléseket senki nem akarja majd hátráltatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!