Csörötnek

2017.02.09. 18:09

Szépül az iskola

Magyarlak, Csörötnek - A fennállása óta nem volt akkora felújítás, mint amit most végeztek el Magyarlak és Csörötnek általános iskoláján. Szeretnék mielőbb folytatni a munkát.

Bakos Ágnes

- Teljesen korszerűsítettük az emeleti vizesblokkot, két tanteremben kicseréltettük az elavult világítótesteket LED-es világításra, a közös helyiségekben energiatakarékos égőkre váltottunk - sorolta a felújítás részleteit Kiss Katalin Melinda, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája tagintézmény-vezetője. Hangsúlyozta: a Szombathelyi Tankerületi Központ 8,6 millió forintot adott a fejlesztésekre. És lesz folytatás, méghozzá azonnal, amint engedi az időjárás:

- A közeljövőben megvalósul az iskolaépület tetőhéjazatának teljes cseréje. Az anyagok beszerzése már megtörtént, a tervek szerint februárban elkezdődhet a munka. Nagy szükség van a tetőcserére, az ugyanis már bal-esetveszélyes. A felújításhoz kaptak faanyagot és az iskola alapítványa is hozzá tud járulni az építkezéshez. Vannak más tervek is a következő hetekre, hónapokra, ugyanis hat tanterem padozatát szeretnék megújítani a tavaszi, nyári időszakban a magyarlaki iskolában. A hosszabb távú elképzelések között sorolta az igazgatónő a nevelői mosdók felújítását. Rossz állapot-ban vannak a helyiségek: elavult már, elhasználódott a villany- és vízvezeték-hálózat, és megkopott a hidegburkolat. Az udvari épület tetőszerkezete szintén balesetveszélyes. - Remélhetőleg a fennálló problémákat sikerül a fenntartóval közösen megoldaniuk - zárta a beszámolót a magyarlaki iskola vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!