Jubileum és tervek

2017.12.21. 13:57

Dárdai kupadöntőbe és Bl-be vezetné a gárdát

Szívesen nyitna új korszakot száz mérkőzéssel maga mögött Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Berlin's head coach Pál Dárdai during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Hertha BSC in the Red Bull Arena in Leipzig, Germany, 16 December 2017. Photo: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/ZB

Forrás: AFP/DPA/ZB

Fotó: Hendrik Schmidt

A magyar tréner a Kicker magazin csütörtöki számában beszélt a jubileumról és terveiről.

„Szívesen megjavítanám Helmut Kronsbein klubrekordját, aki 1966-tól 1974-ig 212 mérkőzésen ült a kispadon, nagyon szép lenne. Edzőként azonban mindig csak a következő hat hétre tervezek” – jelentette ki a 41 éves szakember.

A volt magyar szövetségi kapitány elmondta: előfordulhat, hogy ráunnak a berlini egyesületnél, de „végső soron mindig a játékosok döntik el, hogy meddig marad az edző”.

Dárdai 1997-ben került labdarúgóként a Herthához, amelynek színeiben klubcsúcsot jelentő 297 meccsen lépett pályára. Michael Preetz menedzser számára pedig – mint a tréner elárulta – kulcsfontosságú a jó munka érdekében a klubbal való teljes azonosulás.

„Ha pedig egyszer már nem olyan nagy kedvvel megyek dolgozni, akkor szólok a menedzsernek és elköszönök a Herthától. Jelenleg azonban töretlenül élnek az álmaim, azaz a kupadöntőbe és a Bajnokok Ligájába kerülés” – hangsúlyozta Dárdai Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában