Diáksport

2016.06.29. 11:27

Atléták aranyérmei - Nemzetközi gyermekverseny két vasi diákkal

Varsó – A XI. alkalommal megrendezett Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyen két vasi diák, Farkas Nerina Dóra és Horváth Csongor is aranyérmet nyert.

Vastag Nándor

A hagyományos versenyen hat nemzet, a rendező Lengyelország, Magyarország, Észtország, Lettország, Litvánia és Szlovákia szerepelt.

Farkas Nerina Dóra kislabdahajításban bizonyult legjobbnak
Fotó: Zrínyi iskola

A rangos viadal három korosztályban, országonként 36 atléta részvételével zajlott, akik nagyon mostoha körülmények között küzdöttek a helyezésekért. A szakadó eső a magyar diákválogatott tagjainak a dolgát is megnehezítette, ám ennek ellenére a varsói vendégszereplés nagyon jól sikerült.

A hazánkat képviselő fiatalok 13 arany-, tíz ezüst- és öt bronzérmet nyertek, így zsinórban ötödik alkalommal szerezték meg a legtöbb pontot gyűjtő országnak járó kupát. A válogatottba két vasi diák is helyet kapott, mindketten az idei országos diákolimpiai döntőben aratott győzelmükkel érdemelték ki a meghívást.

Horváth Csongor 60 m-es síkfutásban nem talált legyőzőre
Fotó: Nádasdy iskola

A teljesítményükre nem lehet panasz, remek versenyzéssel járultak hozzá a magyar sikerekhez. A Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója, Farkas Nerina Dóra a III. korcsoportban, kislabdahajításban indult. A vasi atléta – aki ugyanebben a számban volt diákolimpiai bajnok – egyéni csúcsát túldobva, 60 m feletti eredménnyel végzett az első helyen. A II. korcsoportban, 60 m-es síkfutásban Horváth Csongor – aki többpróbában lett diákolimpiai bajnok – versenyzett. A Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola képviselője is kitett magáért, a legjobbját nyújtva megérdemelten nyerte meg a szám aranyérmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!