Diáksport

2016.06.30. 09:12

Bronzérem a mountain bike diákolimpián

Zalaegerszeg - A mountain bike diákolimpia országos döntőjében bronzérmes lett a felsőszölnöki iskola tanulója, Nagy Levente.

Vastag Nándor

A mountain bike diákolimpia résztvevői kombinált versenyen tették próbára a felkészültségüket. Az indulóknak először egy öt akadályból álló ügyességi pályát kellett teljesíteniük, majd az ebben megszerzett hibapontok alapján, késleltetett rajtolással vágtak neki az olimpia krossz körverseny (XCO) különböző távjainak. A viadalon több vasi kerékpáros is rajthoz állt, akik közül Nagy Levente, a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola tanulója szerepelt legjobban. Az U11-es korosztály B-kategóriájának (versenyengedéllyel nem rendelkezők) hét fős mezőnyében nagyon jól teljesített, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Nagy Levente jól versenyzett, és harmadik lett a diákolimpián
Fotó: Nagy Péter

A vasi eredmények. Fiú, U11, A-kategória (igazoltak): 7. Tóth József (Reguly) 26:00. B-kat.: 3. Nagy Levente (Felsőszölnök) 16:11. U13, A-kat.: 8. Molnár Levente (Olcsai, Körmend) 37:58. U15, B-kat.: 4. Pillisz Ákos (Béri Balog, Kőszeg) 20:44.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!