Diáksport

2016.10.27. 14:05

Diákolimpiai arany - Szőnyegen a Haladás VSE fiatal birkózói

Körkép - A II. korcsoportos szabadfogású birkózó diákolimpia országos döntőjében Hajba Szabolcs aranyérmet nyert.

Vastag Nándor

A Szentesen megrendezett országos diákolimpia döntőben a Haladás VSE három birkózója is helyezett lett. Legjobban Hajba Szabolcs teljesített, aki az 58 kg-osok 27 fős mezőnyében magabiztos győzelmekkel szerzett bajnoki címet. A Brenner iskola tanulója 16-os tábláról indulva három sikert aratva jutott fináléba, ahol az abonyi Baksánál bizonyult jobbnak. Ugyanebben a súlycsoportban Nagy Dániel (Gárdonyi, Sorkifalud), valamint a 63 kg-osok között Németh Levente (Nyitra) ötödik helyen végzett.

Hajba Szabolcs jól versenyzett Fotó: Unger Tamás

Veréb István és Molnár Attila tanítványai két szabadfogású rangsorversenyen is részt vettek. A diák I-es korúak Jászapátiban küzdöttek, ahol Nagy Bence (76 kg) harmadik, Budai Bálint (32 kg) ötödik lett. A serdülő birkózók Szigetszentmiklóson léptek szőnyegre. A vasi indulók közül Nemes Bálint (63 kg) - 24 fős mezőnyben - első helyen végzett, Hujber Dániel (42 kg) másodikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!