Szót fogunk érteni

2019.01.10. 12:05

Ez a tolmácskütyü 74 nyelven, magyarul is tud élőben fordítani

Utazásokhoz például nélkülözhetetlen lesz az apró, kényelmes termék, melynek segítségével szinte bárhol a világban társaloghatunk.

Hol másutt, mint a CES szakkiállításon mutatták be a Sourcenext készülékét, a Pocketalk fordítógépet. Próbálkozott ilyesmivel már a Google is, aztán mintha feladta volna.

A Pocketalk nagy előnye, hogy jelen időben, a beszéd elhangzásakor fordít 74 nyelven, köztük – lássunk csodát – magyarul is.

Egyszerűen belebeszélünk a saját nyelvünkön, s mint a videón látható, a készülék minden további erőlködés nélkül lefordítja. Biztos, ami biztos, mini képernyőjén még ki is írja a szöveget, ha nem hallottuk volna jól a választ.

Itt olvasható, melyik 74 nyelvre készítették fel

magyarul egyébként mindegyik szolgáltatást tudja.

Működtetéséhez természetesen internetre van szüksége, a tolmácsoláshoz hasznosítja többek között a Google és a Microsoft fejlesztéseit is.

249 és 299 dolláros áron (utóbbi két évre LTE hozzáférést biztosít havi díj nélkül), számos kiegészítővel, tokkal, vagy táskával, fityegővel kapható. Egyelőre csak az USA-ba szállítják, európai és így hazai megjelenésére még várni kell.

A CES világkiállításról

A holnap záruló 2019-es CES (Consumer Electronics Show, azaz Szórakoztató Elektronikai Kiállítás) az egyik legfontosabb találkozóhely a fogyasztói csúcstechnológia világában.

Rendszeresen beszámolunk néhány, a Las Vegas-i kiállításon bemutatott, izgalmas fejlesztésről.

A Consumer Electronics Show nyitóoldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!