Hamarosan itt lesz

2019.01.12. 18:00

Minden, amit ma tudni lehet a hajtogatható Samsung okostelefonról

Valami olyannal kell gyorsan előállni a koreai óriásnak, amit még senki sem gyárt. Vagy szinte senki.

Mint előző cikkünkben megírtuk, nem csoda, hogy a Samsung leoltott lámpáknál mutatta be fejlesztői konferenciáján a félkész hajtogatható okostelefonját. Mert a fejlesztést, amire 130 millió dollárt költöttek, állítólag el is lopták kínai vállalatoknak.

(Hogy, hogy nem, de a Royole ki is hozott egy FlexPai nevű hajtogatható okostelefont.)

Mire vágynának a vevők?

Tehették fel maguknak a kérdést a lanyhuló piacon a Samsung marketingesei. Mi másra, mint egy telefonra, amelyik minden eddiginél nagyobb, s mégis elfér egy zsebben.

Ez lenne a hajtogatható okostelefon, ami összecsukva normális méretű mobil, kinyitva tablet.

Neve: ismeretlen

Sokféle pletyka kering róla, nevezik Galaxy X-nek, Galaxy F-nek. A legvalószínűbbnek most a Galaxy Fold tűnik, mert a Let’s Go Digital felfedezte, hogy ezt a nevet levédték.

Annyi biztos, hogy a kijelzője, mint mostanság szinte minden Samsung mobilé „infinity”, egészen pontosan Infinity Flex Display.

Az ETNews szerint a kijelzője kihajtva 7,3 hüvelykes lesz.

A legfontosabb információk kihajtás nélkül is megjelennek rajta, s egy kiszivárgott szabadalom alapján az érintőképernyője kompatibilis lesz az S tollal.

Milyen hardvert kap az új csoda?

Bizonyára a Galaxy 10-es várható három kameráját kapja. Akkumulátora 6000 mAh-s, ami így elsőre roppant jól hangzik, de ne feledjük, a legnagyobb fogyasztó a kijelző, amivel ezt a készüléket jól ellátták.

Egyes piacokon Exynos 9820-as, másutt Qualcomm Snapdragon 855-es procival szerelik.

Bár a Samsung nemrégiben milliárdokat fektetett egy 7nm-es chipkészlet létrehozására, az újonnan bejelentett Exynos 9820 SoC valójában 8nm-es architektúrán alapul. Viszont van esélye, hogy 5G képességeket kap – tehát óriási hálózati sebességet produkál majd.

A legfájóbb pont az ára

A Digital Trends munkatársai a CES-en több samsungos vezetővel beszéltek, akik megerősítették, hogy a hajtogatható mobil még az első félévben megjelenik.

A Korea Times szerint – koreai wonból átszámítva 1900 és 2550 dolláros árakon, tehát jóval félmillió forint fölött lesz kapható.

Akárhogy is, a Samsung hajtogatható mobilja bizonyosan a legdrágább készülék lesz, amit a vállalat valaha is kihozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!