Durva romlás

2019.04.08. 09:56

Aggasztóan visszaesett a Samsung bevétele

Egészen konkrétan: 60 százalékkal esett a dél-koreai óriásvállalat negyedéves működési profitja.

South Korean models pose with Renault Samsung's XM3 Inspire during a press preview of the Seoul Motor Show in Goyang, northwest of Seoul, on March 28, 2019. - South Korea's largest international auto show will open on March 29, with a total of 28 brands showing their latest cars and concepts. (Photo by )

Fotó: AFP / JUNG Yeon-Je

Ez, az elemzők által is vártnál nagyobb mértékű esés elsősorban a félvezetőket gyártó ágazat gyenge teljesítménye miatt következhetett be.

Bár a kitűnőnek indult gazdasági évben vártak visszaesést, de nem ilyen mértékűt. A lehangoló számokon talán enyhíteni fog idén a Galaxy S10-es okostelefonok meggyőző rajtolása.

A vártnál nagyobbat zuhant

A dél-koreai elektronikai konszern pénteken nem végleges adatként azt közölte, hogy a működési eredménye 6,2 ezer milliárd won (5,5 milliárd dollár, 100 won=25,01 forint) volt. Ez jóval kisebb az egy évvel korábbi 15,6 ezer milliárd wonnál (14,7 milliárd dollár) és elmaradt a szakértők által várt 6,8 ezer milliárd wontól.

A cég negyedéves bevétele 14 százalékkal 52 ezer milliárd wonra esett.

A dél-koreai vállalat április végén ismerteti a végleges adatokat és részleteket.

Borítókép: Dél-koreai modellek pózolnak a Samsung jövőre gyártásba kerülő autója, a Renaulttal együttműködésben készülő XM3 Inspire előtt a Szöuli Autószalonon (Fotó: JUNG Yeon-Je / AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!