Méretes akkumulátorral

2019.04.08. 07:04

Olcsó legyen, jó is legyen – ezt a mobilt halásztuk Kínából

Takarékosoknak készült a Cubot Max 2: legfőbb erénye a méretes akkumulátor, a nagy kijelző és a divatos forma. És a 43 ezer forintos ára.

Fotó: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Ha nincs szükség a zászlóshajók minden funkciójára – mert nem akarjuk vagy nem tudjuk kihasználni azokat –, netán a gyereknek első telefonként, idős embernek kapcsolattartásra kell, akkor az egyik lehetséges jó választás a Cubot Max 2.

Azért villogni is lehet vele

Manapság nem annyira menő az unalmassá vált fekete hátlap, a gyártók színesebb változatokban gondolkoznak, leginkább a sarki fény színvilágát használva. Esetünkben is választható ez a twilight, alkonyati tündöklés, amely lilából zöldbe tűnik át, ahogy éppen megvilágítást kap.

Kijelzője óriási, 6,8 hüvelykes lett – más kérdés, hogy ezen lehet kimutatni a spórolást, mert meg kell elégedni az 1352×640 pixeles felbontással.

Ami még a kijelzőt illeti, szokatlan, bár másokénál se nem jobb, se nem rosszabb a notch elhelyezése: a szenzorszigetet a jobb felső sarokba dugták. Ebben egy nyolc megapixeles, a hátlapon pedig egy-egy tizenkét és két megapixeles kamera található.

A motorház fedele alatt

Ugyan a telefon vélhető célközönségét nemigen fogja lázba hozni, de azért jó hír, hogy a legújabb Android 9.0-s operációs rendszer fut a hardveren, s hogy korrekt 4 GB RAM-ot és a 64 GB ROM-ot kapott. A processzorral lehettek volna tékozlóbbak is: MT6762, ismertebb nevén Helio P22 dohog a fedél alatt.

Viszont, tekintettel a nemzetközi piacra, se a 4G, se a B20 nem maradt le, így nagyvárosokban és ritkábban lakott területeken élők is gond nélkül használhatják a mobilnetet. Akkumulátora figyelemreméltó, hiszen az 5000 mAh-s telep közel kétszerese a kategória átlagának.

A Max 2 a RendeljKínait tesztportál felfedezése szerint itt most akciósan kapható. Ha valamikor, hát ezúttal érdemes lecsapni rá.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!