Brutális teljesítmény

2019.05.17. 09:00

Ennél erősebb mobiltöltőre tán soha nem lesz szükség

Nem véletlenül tartják sokan a Tronsmart U5TF Titant az USB-s töltők kategóriája igazi szörnyszülöttjének.

A Titan ugyanis elképesztő 90 watt leadására képes (egy átlagos gyorstöltő 20-25 wattot tud), nem kevesebb, mint 5 porttal rendelkezik és egyáltalán nem jön zavarba, ha igazán rendesen megterheljük.

Gyakorlatilag nem lehet kifogni rajta, ismeri a különböző gyorstöltési szabványokat, így például a Huawei tulajdonosoknak is kiváló választás lehet. Az ára a hajmeresztő képességekhez képest egyáltalán nem sok, 11 ezer 200 Ft: ráadásul franciaországi raktárból érkezik, ingyenes a szállítással.

Az USB-s töltők titánja

Találó a név, tényleg egy titánnal van dolgunk, ha a nyers számokat nézzük. A maximális teljesítmény 90 watt, portonként pedig a következő kombinációk jöhetnek szóba: 3,6-6V/3A, 6,5-9V/2A, illetve 9-12V/1,5A.

A másik előnye, hogy beépített tápegységet kapott, nem kell külön eszközzel bajlódni, elég a borotvacsatlakozót valamelyik konnektorba dugni (földeletlen, de műanyagházas, F szabvánnyal kompatibilis).

Kívülről spártai, semmi csicsa, a fekete doboz hátulján egy billenőkapcsolóval kelthető életre a Tronsmart U5TF Titan. Alul négy darab gumiláb segíti az alátámasztást, felül pedig egy visszajelző LED, illetve a gyártó betűlogója található.

Öt kütyüt lehet egyszerre ráakasztani

A Tronsmart U5TF Titan töltőelektronikája automatikusan felismeri a rádugott kütyüket, így semmilyen extra teendő nincs mondjuk gyorstöltés esetén: például a Huawei telefonba is simán tolja a 16-16,5 wattot, s a VoltiQ technológia felismeri a QC3.0-s eszközöket is.

CE, FCC, RoHS certifikációkkal rendelkezik, amennyiben ez számít valakinek. Aggodalomra semmi ok, 5 töltendő kütyü esetén is 18 watt jut portonként, ami brutál sok, a RendeljKínait tesztportál két telefonnal és két változtatható paraméterekkel rendelkező kütyükkel próbálgatta.

Meg sem kottyant neki, a két műterhelés 5 voltnál és 3,4 ampernél kapcsolt le, ezután az adott portot próbálja folyamatosan újraindítani, még lejjebb sem kell venni a terhelést, tehát csatlakozónként kapott védelmet, ami nagyon jó hír.

Összegezve, a Tronsmart U5TF Titan nem véletlenül kapta a nevét, túlzás nélkül mondható, hogy gyakorlatilag kihajthatatlan eszköz, a 90 watt leadására képes töltő nem viccel. Nagyon fontos erénye, hogy ismeri és felismeri a töltendő terméket, így szupergyorsan nyomogathatjuk újra a kedvenc okostelefonunkat.

A kistestvér sem rossz

Van egy kistestvére, az U5P, ami akár még jobb vétel is lehet, főleg, ha szükség van a Type-C kimenetre, s amennyiben elég a különben szintén combos 60 wattos teljesítmény.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!