Microsoft támogatással

2019.06.09. 06:00

Hazánkban is bővíti felhőszolgáltatásait a Deutsche Telekom

Bővíti közép- és kelet-európai felhőszolgáltatásait a Deutsche Telekom, kilenc országban, köztük Magyarországon indítja el Microsofttal közös innovációs programját.

Fotó: Shutterstock

A felhőszolgáltatások kiemelt fejlesztésével a Telekom célja a régió digitális átalakulásának felgyorsítása – közölte a Magyar Telekom az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a saját infrastruktúrán alapuló megoldásokhoz képest az informatikai üzemeltetési költségek ugyanis 30-50 százalékkal is csökkenthetők, mivel a felhő alapú szolgáltatások az automatizált folyamatoknak köszönhetően akár néhány perc alatt aktiválhatók.

A Deutsche Telekom

a Microsoft Azure nyilvános felhőplatformhoz, az Office 365 és Dynamics 365 platformokhoz

kapcsolódóan nyújt magas színvonalú, standardizált szolgáltatásokat a Microsoft támogatásával.

A partnerség Magyarország mellett kiterjed Lengyelországra, Csehországra, Szlovákiára, Horvátországra, Romániára, Észak-Macedóniára, Montenegróra és Görögországra, a kívánt mértékben helyszíni és távoli támogatást nyújtva.

A Magyar Telekom csoport üzleti ügyfeleit kiszolgáló T-Systems Magyarország IT bevételeinek 8 százalékát teszi ki a kizárólag felhőtechnológián alapuló bevétel.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!