Szellemes megoldás

2019.09.27. 11:44

Még a hátlapján is kijelzője lesz az új Nubia mobilnak

Nem ragad Kínában ez az izgalmas készülék: a Nubia most közölte, hogy október 14-től szerte a világon, így Európában is elérhető lesz.

A prémium kategóriás Z20 okostelefon érdekessége, hogy nincs előlapi kamerája, helyette a gyártó inkább a hátlapjára tett egy másodlagos kijelzőt, így a vásárlók a hátlapi kamerarendszer használatával tudnak szelfizni és videocsevejt folytatni – írja az Origo.

Előlapi kamera helyett hátlapi megjelenítő

Az okostelefon nem csak különleges kialakítása miatt érdekes: egyéb hardverelemei is a csúcskategóriát célozzák. Amoled kijelzői 1080×2340 pixel felbontásúak, de a méretükben persze van különbség, az előlapi 6,42 hüvelykes, míg a hátlapi 5,1 hüvelykes.

Kamerarendszere három tagból áll: a fő kamera 48 MP-es, széles látószögű társa 16 MP-es, míg a harmadik egy 8 MP-es telefotó szenzor, 3× optikai zoommal. Ha megfordítjuk a készüléket, lehet is szelfizni vele.

A Nubia Z20 sajátosságai között megemlítendő még a Qualcomm Snapdragon 855+ rendszerlapka, a Sony-módra a készülék oldalára rakott ujjlenyomat-olvasó, továbbá a 4000 milliamperes Li-Po akku. Ez utóbbi akár 27 wattos gyorstöltésre képes.

Sajnos microSD foglalattal és audio Jack hangkimenettel nem rendelkezik az Android 9 Pie rendszerű készülék.

Az árát sem vitték az egekbe

Memória és háttértár tekintetében háromféle változat készült: 6+128 GB, 8+128 GB, továbbá 8+512 GB méretű.

A Xiaomi Mi Mix Alpha azóta túl tett a Nubia modelljén, hiszen a Xiaomi készüléke megszakítás nélkül „folyik” át a hátlapra. Viszont a Nubia Kínában, átszámítva 150 / 158 / 179 ezer forintba kerül.

Bár egyelőre nem tudni, mire ideér, mennyibe fog kerülni, de bizonyára mélyen az Alpha alatt marad az árcédulája.

Borítókép és illusztráció: Nubia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!