Ez a Horizon(t)

2019.10.01. 12:17

Második, virtuális életet nyújt felhasználóinak a Facebook (videó)

A minap bemutatott béta-változattal piacvezető szerepet céloz meg a virtuális valóság bizniszben is a közösségi óriásvállalat.

Facebook bejelentette, hogy már béta állapotban elérhető a saját virtuális valóság univerzuma, amelyben felépíthető a felhasználó személyes digitális élete. Hogy a közösségi oldal regisztráltjai általuk generált környezetben lehessenek együtt barátaikkal.

Így fest a Facebook által kínált második valóság a közösségi oldal demó videóján:

Az úgymond „kettesszámú élet”, a Facebook Horizon nevet kapott játék változatos avatarokat és különböző digitális helyszíneket tesz elérhetővé. A Horizon világegyetemében a játékosok saját tereket állíthatnak elő, felfedezőutakra indulhatnak, játszhatnak, videókat nézhetnek és természetesen kapcsolatot tarthatnak barátaikkal: a hangsúly persze a „közösségi funkciókon” lesz.

Az érdeklődők itt igényelhetnek hozzáférést a béta változathoz.

A virtuális valóság piacán a Facebook még 2015-ben, az Oculus felvásárlásával tette az első lépést.

Előre a hirdetőkért

Az eladási listákat jelenleg a Sony (PlayStation VR) és a Facebook (Oculus Rift) játékok uralják: előrejelzések szerint a mostani 63-ról idén mintegy 70 százalékra nő a részesedésük. Mégpedig úgy, hogy az arányok a Facebook javára tolódnak el.

Infographic: Facebook's Virtual Reality Is Gaining on Sony | Statista

A Facebook hirdetési vállalkozás: az Oculus headsetek eladásának felpörgetésén túl az egyik fontos cél nyilván az lesz, hogy a reklámokat megrendelő cégek immáron VR-hirdetéseket is küldjenek általa a felhasználóknak.

Az adatkezelési hiányosságok miatt sokszor hírbe hozott Facebook számára a VR-sisakok új lehetőséget nyújtanak a további növekedésre.

Borítókép: Facebook Horizon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!