Fókuszban az egészség

2019.11.28. 15:24

Nem mágia, okosóra a MagicWatch

Most Kínában mutatta be a Honor legújabb viselhető eszközét, a MagicWatch 2 okosórát. Jön hozzánk is.

Forrás: Shutterstock

A kütyü 1,39 hüvelykes Amoled Full Colour érintőképernyőt és hosszú üzemidőt biztosító akkumulátort kapott: Kirin A1 lapkakészletnek köszönhetően akár 14 napig működik egy feltöltéssel.

Megbízható edzőtársként sok fitnesz módot kínál

Összesen 15 féle sporttevékenységet támogat, hogy ezzel is ösztönözze egy sokkal személyesebb, változatosabb és hatékonyabb edzési stílus kialakítását. Nyolcféle szabadban végezhető és hétféle beltéri sportban társa viselőjének, például futás, túrázás, kerékpározás, triatlon, úszás, evezőpadon végzett gyakorlatok vagy szabad edzés alkalmával.

Ezen kívül 13 féle

professzionálisan felépített futótanfolyammal segíti viselőjét,

kezdőtől haladó szintig. Attól függetlenül, hogy az eszköz tulajdonosa csak most kezd el futni, vagy éppenséggel tapasztalt futó, aki hozzáértő edzőtársra vágyik, a MagicWatch 2 különböző kurzusai segítik és motiválják a fejlődését.

Az okosórában helyet kapott egy olyan virtuális eszköz is, amellyel beállítható a futás optimális üteme. Az eszköz valós időben ad azonnal megvalósítható tanácsokat, így a felhasználó saját tempójának megtartása mellett képes fokozni az edzés hatékonyságát.

Odafigyel a gazdájára

Három, iparági szinten vezető technológiát használva a Honor MagicWatch 2 alaposan elemzi viselője egészségi állapotát. Valós időben ad pontos információkat és hasznos tanácsokat, hogy a felhasználók egészségesebbé tegyék életmódjukat.

A Huawei TrueSleep 2.0 technológiának köszönhetően képes pontosan azonosítani a hat leggyakoribb alvási rendellenességet, illetve több mint 200 javaslat közül a viselője alvási mintázatának megfelelő, testreszabott tanáccsal segíti az alvásminőség fejlesztését.

Érzékeli a stressz-szintet is, így ha az okosóra tulajdonosa feszültnek érzi magát, a Huawei TruRelax által javasolt légzőgyakorlatokkal javíthat a közérzetén.

Folyamatosan figyeli a viselője szívverését, és a Huawei TruSeen azonnal jelzi, ha a pulzus kilép a normális tartományból. A jelek vételét adaptív algoritmus segíti.

Mivel vízálló 50 méter mélységig, így a vízben is képes figyelni a pulzusszámot, valamint rögzíti az úszás sebességét, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat és az úszás hatékonyságáról képet adó SWOLF-számot. Az okosóra összes, egészségi állapotra vonatkozó adata szinkronizálható a felhasználó okostelefonjára előzetesen telepített applikációval.

És persze telefonasszisztens okos szolgáltatásokkal

Akár a párosított okostelefontól 150 méter távolságban is lehetővé teszi hívások indítását és fogadását Bluetooth kapcsolaton keresztül, fülhallgató vagy az okosórába beépített mikrofon és hangszóró segítségével. Jelzi a bejövő SMS-eket, e-maileket, valamint a naptár bejegyzéseket, és megjeleníti ezek tartalmát a kijelzőn.

Az okosórán elérhetők az Időjárás, Ébresztő, Időzítő, Find my Phone és más előre telepített alkalmazások is a gyors hozzáférés érdekében. 4 GB beépített tárhellyel rendelkezik, ebből 2 GB akár 500 zeneszám tárolására is használható, így a zenehallgatáshoz már nincs feltétlenül szükség mobiltelefonra.

A Honor MagicWatch 2 várhatóan jövő év elején érkezik Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!