Hazai fejlesztés

2020.03.03. 12:14

Magyar fejlesztésű rendszereket használ Amerika az előválasztásokon

Ma van az Egyesült Államokban az előválasztás egyik legfontosabb napja, az úgynevezett szuperkedd, amelyen eldőlhet a demokrata párti elnökjelöltség.

Miami, 2016. március 2. A republikánusok elnökjelöltségért küzdõ Marco Rubio floridai szenátor támogatóit köszönti egy kampányrendezvényen az elõválasztási folyamat legfontosabb fordulója, az úgynevezett szuperkeddi voksolás napján, a Florida állambeli Miamiban 2016. március elsején. A szuperkedden az Egyesült Államok 13 szövetségi államában és Amerikai Szamoán tartanak jelölõgyûlést vagy elõválasztást. (MTI/EPA/Brian Blanco)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Brian Blanco

Magyar fejlesztőcsapat, a Cheppers segíti a szuperkeddi rendezvények gördülékeny lebonyolítását. A hazai cég által optimalizált felhő alapú infrastruktúra segít az online platformokat ilyenkor érő, kiugró terhelés kezelésében, illetve az esetleges támadások kivédésében.

A szuperkedd kitüntetett nap az előválasztási versenyben, ekkor ugyanis a demokrata párti jelöltállító gyűlés delegáltjainak akár harmada is mandátumot kaphat. Március 3-án nagyszámú szavazó járul az urnákhoz az USA több államában egyszerre, így a háttérben működő online platformokat jelentős terhelés éri.

A League of Women Voters – Amerika egyik legnagyobb, női szavazókat képviselő és mobilizáló – nonprofit szervezet kérte fel a Chepperst, hogy készítse fel a Drupal keretrendszerre épülő platformot az extrém terhelésre. Az előválasztási rendezvények koordinálásáért felelős intranet rendszer mögöttes infrastruktúráját az Amazon Web Services (AWS) biztosítja.

A magyar csapat optimalizálta a Drupal rendszer és az Amazon felhőalapú megoldásának működését, illetve továbbfejlesztette az infrastruktúrát, hogy elkerüljék az elmúlt években a szavazókörökben tapasztalt túlterheléses hibákat, illetve leállásokat. Az elmúlt időszakban támadások is érték az oldalt, ezért a Cheppers felkészült ezek kivédésére is.

„Nagy öröm számunkra, hogy újabb jelentős nemzetközi projektnek lehetünk részesei. A Super Tuesday-en használt Drupal rendszer fejlesztése komoly kihívást jelentett számunkra, hiszen kiemelten fontos, hogy az intranet hibátlanul működjön a mozgósítás napján. Az elmúlt hetekben a rendszert több túlterheléses tesztnek is alávetették, amelyeken mind jól szerepelt, így büszkén mondhatom, készen állunk.” – mondta el Oroszvári Péter, a Cheppers alapító-vezérigazgatója.

A hazai alapítású Cheppers évekkel ezelőtt megkezdte a nemzetközi terjeszkedést, az USA-ban is számos partnerrel rendelkezik. A vállalat ügyfelei között megtalálható az ország legelismertebb egyetemeit tömörítő Ivy League-be tartozó Harvard és Princeton is.

Borítóképünkön Marco Rubio floridai szenátor támogatóit köszönti egy kampányrendezvényen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!