Járvány

2020.05.11. 12:30

Nem sci-fi: okos sisakokkal figyelik az utazókat (videó)

Kibővített valósággal működő, hőszkennerrel is felszerelt sisakokat visel a reptér személyzete.

Forrás: Shutterstock

Olaszország legforgalmasabb repterén, a római Fiumicino-n Európában elsőként olyan sisakot használnak a koronavírus elleni védekezés érdekében, amely a sisakba épített szemellenző képén mutatja az utasok testhőmérsékletét.

A sisak egy programon keresztül azonnal jelzi, ha valakinek a hőmérséklete meghaladja az Olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet által meghatározott küszöböt. A kibővített valósággal működő sisak hőszkennerével nagy pontossággal tudja megmutatni az utasok hőmérsékletét.

Fantasztikus filmekből ismerős látványt nyújt a sisakos személyzet az alábbi Twitter videón:

Airport staff in Rome are wearing ‘smart helmets’ to check travelers' temperatures using cameras and thermoscanners " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#iot #COVID #COVID2019 #italylockdown #airports pic.twitter.com/mjRpN5bdK5

— Evan Kirstel #Staysafe #MasksForAll #RemoteWork (@evankirstel) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">May 9, 2020

A repülőtér üzemeltetői tovább erősítették biztonsági intézkedéseiket, miután Olaszország május negyedikén fokozatosan megkezdte a szigorú lezárási intézkedések feloldását.

A Fiumicino az ország legforgalmasabb repülőtere, 2019-ben több mint 43,5 millió utasa volt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!