Minőségre hangolva

2020.06.05. 09:27

Megérkeztek a Sony teljes háttérvilágítású LED TV készülékei

A videók az alkotók kívánsága szerint szinte „lejönnek” a kijelzőről.

Forrás: Shutterstock

A Sony bejelentette, hogy az európai piacon május végétől elérhetővé válik az új, XH90 4K HDR Teljes háttérvilágítású televízió. A középkategóriás XH90 televízió ötvözete a Sony védjegyének számító képminőségnek, az ötletes hangkialakításnak, miközben kiváló társeszközként is funkcionálnak a következő konzolgenerációhoz.

Az XH90 televíziókban a Sony Full-Array Local Dimming and Boosting technológiája a tartalomtól függően, dinamikusan változtatja a fényerejét a képernyő különböző pontjain, ami a fényerő és a kontraszt tökéletes beállítását eredményezi.

A fények pontos egyensúlyozásával a kép sötét jeleneteknél sötétebb, a világos jeleneteknél kivilágosodik,

igazodva a filmkészítők elképzeléseihez.

Az XH90 széria készülékei rendelkeznek Acoustic Multi-Audio funkcióval (csak a 65 hüvelyknél nagyobb méretű készülékek esetén), így a televízió hátoldalán két rejtett hangszóró található. A Sony X-Balanced hangszórói keskeny dizájnjukban foglalják magukba a tökéletesen tiszta hangzást, kiegészítve a TV karcsúságát és hangminőségét.

Az XH90 széria készülékei a hamarosan érkező új generációs játékkonzolokat is támogatják. A 4K-s 120fps képkockasebesség és a gyors reakcióidejű a HDMI bemeneten keresztül élvonalbeli játékélményt nyújtanak.

Az új XH90 televíziók Netflix Kalibrált Móddal rendelkeznek.

A Sony és a Netflix mérnökeinek együttműködésével kialakított Netflix Kalibrált Mód használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorának képminőségét. A Netflix Kalibrált Mód hűen tükrözi az alkotó elképzelését.

Az XH90 széria készülékei Android TV rendszert használnak, ami kompatibilis a Google Asszisztens, a Google Play Áruház és a beépített Chromecast alkalmazásokkal, melyek egyszerű elérést tesznek lehetővé tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. A Google Asszisztens és az Amazon Alexa kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel.

Az Apple AirPlay 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen elérhetik és a televízió képernyőjén megtekinthetik iPhone, iPad vagy Mac készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket. Az Apple HomeKit technológia egyszerű és biztonságos lehetőséget teremt arra, hogy a nézők iPhone, iPad vagy Mac készülékeikkel irányítsák a televíziót.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!